AnnonceLuk annonce
Tre fynske kunstnere på Bispegården 

01-09-2018

kontakt@tv-kalundborg.dk

Oven på sommerens succesfulde Lundbyefestival er Kalundborg Kunstforening klar med efterårets første udstilling, som bliver med tre anerkendte fynske kunstnere.

De tre kunstnere er keramiker og billedkunstner Ida Holm, tekstil- og billedkunstner Helle Baslund og grafiker Birgitte Thorlacius.

Kunstnerne har tidligere været sammen på en række arbejdsophold, og fandt her ud af, at de alle tre var inspireret af naturen, og tog udgangspunkt heri i deres kunstværker. Det var derfor naturligt, at de også fandt sammen, når de udstillede, og det er siden blevet til mange fælles udstillinger.

Ida Holm har arbejdet som fuldtidskunstner i 30 år.

”Jeg syntes, det er som at være på en opdagelsesrejse, hvor målet er usynligt, men man hele tiden undres, og med stadig større ydmyghed griber dagene,”siger hun.

Ida Holm er uddannet på Det Fynske Kunstakademis Malerskole, og arbejder med maleri, keramik og grafik, som hun også udstiller på Bispegården.

Helle Baslund er uddannet tekstilkunstner, og har i mange år vævet billedtæpper, men maler også både akvareller og oliemalerier. Helle Baslund henter ud over fra naturen ofte sin inspiration i de nære miljøer. Således kan der i kunstværkerne optræde tekander, kopper, potteplanter, traktorer og gravkøer.

Birgitte Thorlacius er uddannet grafiker og hendes værker er enkle, naturalistiske motiver, som er inspireret af den omgivende natur. Karakteristisk er det, at hun koncentrerer sig om den skrøbelige verden, der hvor naturens vækster forfalder, og overgår fra en tilstand til en anden.

Der er fernisering lørdag den 8. september 2018 kl. 14, hvor kunstnerne vil være tilstede. Udstillingen åbnes af formanden for Kalundborg Kunstforening, Peer Lysemose, og udstillingen varer til søndag den 21.oktober 2018.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0