AnnonceLuk annonce
Trafiksikkerheden sat på dagsordenen

09-03-2017

Omkring 30 medlemmer af Hvidebæk Lokalråd var mødt op til generalforsamling. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Alt for høj fart gennem Ubby-Jerslev var et af emnerne på onsdagens generalforsamling i Hvidebæk Lokalråd.

Omkring 30 medlemmer af Hvidebæk Lokalråd var onsdag aften mødt op i Ubby Forsamlingshus til den årlige generalforsamling.

Et af emnerne der optog forsamlingen er den, til tider, alt for høje fart der køres med gennem Ubby/Jerslev, men der er en snarlig løsning på vej.

Vi har haft en god dialog omkring trafiksikkerhed imellem Ubby/Jerslev omkring cykelstien og fået lavet forbedringer på denne strækning, ligesom vi har været I dialog sammen med Ubby Fri & efterskole omkring trafikken ved skolen / Forsamlingshuset omkring vores fælles ønske om at synliggøre vigtigheden i at holde farten inde I byen. Det har fundet gehør hos Kalundborg Kommune og er blevet prioriteret med kr. 550.000 i dette års pulje til trafiksikkerhed. Det har været vigtigt for os at understrege at vi bestemt ikke ønsker mindre trafik og aktiviteter i vores by, men derimod ønsker en sikker trafik for alle”, kunne formand Jakob Beck Jensen fortælle i bestyrelsens beretning.

Ligeledes er strækningen fra Parkvej over Dyssevej til Slagelsevej  blevet udvalgt til den ene af 5 prioriteret cykelstier som Kommunalbestyrelses har godkendt.

Det er en god start – en cykelsti på denne strækning vil gøre forbindelsen til Slagelse / Kalundborg bedre og dermed være med til at udvikle bosætning i vores område”, sagde formanden.

Travlt år for Lokalråd

2016 har været et godt og travlt år for Hvidebæk Lokalråd med mange aktiviteter.

Den største opgaver for rådet, har været etableringen og renoveringen af legepladsen imellem Enggårdsvej og Søndergade, i samarbejde med Kalundborg Kommune. Her lykkedes det Lokalrådet at finde sponsorer til en stor del af legepladsen.

Året har også budt på masser af aktiviteter på biblioteket, sankthans i Østergårdsparken, julemarked på Torvet, affaldsindsamling og så er Ubby/Jerslev udpeget til at være med i et projekt omkring udvikling af de grønne områder, som omhandler at gøre dem mere indbydende på en smartere måde.

Og netop de grønne områder var på programmet efter selve generalforsamlingen, her var Landskabsarkitekt Birgitte Koefod Møller fra Kalundborg Kommune, indbudt til at fortælle om tanker og ideer bag de grønne områder, et arbejde som faktisk allerede er sat i gang.

Michel van der Linden, direktør i Kalundborg Kommune var også indbudt til generalforsamlingen, og han bidrog med et indlæg omkring Kalundborg Kommunes bosætnings og udviklingspolitik.

Hvidebæk Lokalråd kan følges via Facebook, KLIK HERKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0