AnnonceLuk annonce
Trækker sig som aktiv efter 60 år i politik

20-02-2019

Tommy Dinesen. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tommy Dinesen trækker sig fra tilbage fra aktiv politik, men slipper dog ikke helt SF Kalundborg, da han bl.a. vil arbejde på at forhindre en motorvej gennem Røsnæs.

Tommy Dinesen har været aktivt medlem af SF i hele partiets 60-årige historie, men nu har han valgt at trappe lidt ned, og har trukket sig fra sin post som sekretær i bestyrelsen for SF Kalundborg, hvilket han meddelte på partiets lokale generalforsamling, mandag aften.

Formand Kristina Püschl udtaler: ” Tommy har været aktiv i SF i hele partiets 60-årige historie. Han har siddet i Vestsjællands Amtsråd, været folketingsmedlem i 16 år, været borgmester for både ”gammel” Kalundborg Kommune og ”ny” Kalundborg Kommune, og har altid været særdeles aktiv i vores lokale partiforening. Han besidder et politisk klarsyn, som man sjældent ser hos nutidige politikere, hvilket indgyder stor respekt. Han er en kæmpe inspiration for os alle. Det glæder mig, at Tommy stadig vil være en del af partiet, og fortsat vil bruge sine kræfter lokalt, blandt andet på at forhindre en motorvej gennem Røsnæs, og kæmpe for, at en eventuel Kattegatforbindelse bliver i form af en nedgravet tunnel ."

På generalforsamlingen blev den aktuelle kommunalpolitiske situation også drøftet. Der blev udtrykt stor undren over, at borgmester Martin Damm har opsagt budgetaftalen for 2017 og dens tillægsaftaler med SF, da SF ikke var en del af budgetaftalen i 2017, og ej heller har underskrevet nogle tillægsaftaler.

Debatten på kommunalbestyrelsesmødet om vejen mellem Herredsåsen og Raklev var en uskøn affære. Vi står fast på, at vi har svært ved at se en mening med en gennemgående vej - og vi har også meddelt borgmesteren, at vi finder processen om vejen lang og rodet - og at vores holdning derfor er, at vi synes der burde have været en fornyet proces, med dugfriske trafikanalyser og borgerinddragelse. Vi har også meddelt borgmesteren, at vi undrer os over, at SF som en del af “rød blok” har fået opsagt budgetaftalen. Vi har jo på ingen måde brudt noget forlig,” sagde kommunalbestyrelsesmedlem for SF, Thomas M. Hiorth.

”Vi har i den lokale partiforening oplevet en medlemsfremgang på over 10% det seneste år, og vi ligger landspolitisk til en fremgang i meningsmålingerne. Vi tror på at partiets tilgang til politik giver bonus; At være dem, som arbejder og går på kompromis i de svære situationer – og ikke bare kigger på, og går væk fra forhandlinger, når det ikke lige passer,” oplyser SF formand Kristina Püschl.

SF Kalundborg vil det næste år have fokus på kommunens natur, miljø og på klimapolitik samt på børn- og ungeområdet. SF Kalundborg opfordrer ydermere de andre partier til ikke at glemme flere cykelstier og bedre trafiksikkerhed i kommunen.

Kristina Püschl, Kalundborg, formand, Jonas Ghiyati, Raklev, næstformand, Daniel Fisker Jensen, Høng, kasserer, Per Ravnborg, Røsnæs, bestyrelsesmedlem, Hussein Mohamed, Kalundborg nyvalgt bestyrelsesmedlem.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0