AnnonceLuk annonce
Tour de France gennem Kalundborg Kommune i 2022

03-08-2020

Det ventes at etaperne bliver uændret i 2022, og Touren kommer gennem Kalundborg Kommune.

Af Jens Nielsen

Tour de France-starten på dansk grund bliver rykket fra næste sommer til 2022. Det meddeler bestyrelsen bag det franske etapeløb mandag. Etaperne vil blive afviklet 1.-3. juli, oplyser eb.dk

Rigtigt mange havde glædet sig til, at Tour de France ville komme forbi Danmark i 2021, men som så meget andet, så har coronapandemien ændret på rigtigt mange arrangementer, også Tour de France.

Derfor bliver der ingen Tour de France på dansk grund i 2021, modsat kan cykelfans så glæde sig over, at Tour de France kommer til Danmark i 2022.

Etaperne ventes at være uændrede. Det vil sige en prolog i København efterfulgt af etaper mellem Roskilde og Nyborg samt Vejle og Sønderborg.

Det betyder også at Touren kommer gennem Kalundborg Kommune.

I 2021 udgaven som var planlagt, skulle feltet køre ind i Kalundborg Kommune i Havnsø. Efterfølgende videre gennem blandt andet Vesterlyng, Eskebjerg, Kalundborg og Kirke Helsinge, inden rytterne cykler mod Storebæltsbroen, hvor de afslutter etapen i Nyborg på Fyn. Faktisk vil hele 50 km ud af de 199 km på 2. etape i Danmark blive kørt i Kalundborg Kommune, og sådan ventes det også at blive i 2022 versionen.

”Tourstart i sommeren 2022 er den bedste løsning under disse særlige omstændigheder. Under etaperne kommer vi til at vise Danmark frem på smukkeste vis for hele verden og får samtidig skabt den helt rigtige synlighed for dansk erhvervsliv og turisme. Det bliver en kæmpe dansk begivenhed i 2022,” siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) til eb.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0