AnnonceLuk annonce
Topmoderne og blandt landets største

07-06-2017

Afdelingsleder Rene Cebule og indehaver Thomas Andersen foran den nye industribygning i Rendsborgparken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er kun godt et halvt år siden, at byggeriet af et 2800 kvm. stort erhvervsbyggeri blev sat i gang i Rendsborgparken i Kalundborg, På fredag er der indvielse af TODO Overfladeteknik, landets mest moderne center for overfladebehandling.

Håndværkerne har det sidste halve år været i gang med et nyt stort erhvervsbyggeri på den 10.000 kvm. store erhvervsgrund i Rendsborgparken (over for Novo sitet), som tilhører Kalundborgfirmaet TODO A/S.

Nu er byggeriet stort set færdigt og nu på fredag, d. 9. Juni, mellem kl. 13 og 16, er der indbudt til indvielse af det store byggeri. Borgmester Martin Damm klipper den røde snor kl. 13.

Det nye store byggeri indeholder et topmoderne overfladebehandlingsanlæg, dvs alle former for glas- og sandblæsning, industrilakering, lige fra designermøbler til lakering af biler eller en hel turistbus, samt en række af specielle opgaver. Det nye overfladebehandlingsanlæg er opført efter de sidste nyeste og største miljøkrav der findes.

Det er sjældent at der opføres sådan en slags industrianlæg i den størrelse i Danmark, så der bliver ikke mange begrænsninger på de opgaver som skal udføres, faktisk er det kun skibsværfter og vindmøllefabrikker der har større sprøjtekabiner end dem som er opført i Rendsborgparken.

Og alt er stort i den nye industribygning. Der er to kabiner til sand- og glasblæsning, samt to kabiner til industrilakering, den største er hele 16 meter lang og firmaet kan nu tilbyde at male helt op til en turistbus i størrelsen

Hele teknikken er et kapitel for sig, når man ser de mega store ventilationsrør fornemmes det, at her er tale om en seriøs industrivirksomhed.

Fx så leverer tre store kompressorer hele 30 kubikmeter luft i minuttet ved 12 bar. Kompressorerne bruger så meget strøm at TODO Overfladeteknik har fået sin helt egen transformerstation.

Hele bygningen og de store sprøjtekabiner opvarmes med naturgas, som reagerer hurtigt, faktisk kan den store malerkabine opvarmes til 60 grader på bare fem minutter.

TODO Overfladeteknik har mange af kraftværkerne i Danmark som kunder, og det betyder at der ind i mellem skal glasblæses og males turbinedele på op til 100 tons, og det er gulvet i den nye bygning og i sprøjtekabinerne selvfølgelig dimensioneret til.

Omkring 14 medarbejdere vil få sin daglige arbejdsplads i den nye industribygning i Rendsborgparken.

TODO Overfladeteknik flytter fra produktionslokaler på den tidligere Carmen fabrik i Kalundborg, som er blevet for små og utidssvarende.

Vind en tur i en Ferrari

De store nye sprøjtekabiner vil være åbne på fredag i forbindelse med indvielsen, og udover musik og noget godt at spise og drikke vil der være mulighed for at vinde en tur i en Ferrari - der i øvrigt vil være udstillet i en af malerkabinerne.

Fakta:

TODO er grundlagt i 1998 i Kalundborg af Thomas Andersen med fokus på industriservice. Siden 2009 har TODO også haft en afdeling for overfladebehandling og industrilakering. TODO selskaberne er tilsammen en stærk virksomhed i god udvikling og med god soliditet.

Virksomheden evner en lang række specialer indenfor industriservice og overfladebehandling, og har stærke, veldokumenterede og certificerede kompetencer. De ca. 35 medarbejdere har generelt høj anciennitet, og er kendt for god arbejdsmoral og høj effektivitet.

TODO arbejder for bl.a. virksomheder som Novo Nordisk, Novozymes, DONG, Statoil, Siemens, GE Power, HOFOR og Kemp & Lauritzen, samt for Kalundborg Kommune.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0