AnnonceLuk annonce
Tommy Dinesen fylder 80 år

03-05-2019

Tommy Dinesen fejrer sin 80-års fødselsdag på søndag. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tommy Dinesen, der er tidligere politiker og borgmester i Kalundborg samt har siddet i Folketinget for SF, fylder 80 år. Han har været aktiv i lokal- såvel som landspolitik (SF) i mange år, og har også tidligere været borgmester i Kalundborg Kommune, men slapper nu lidt af fra politik, og kan lige om lidt fejre sin 80 års fødselsdag.

Han har allerede modtaget en pakke fra Lars Løkke og Pia Kjærsgaard i anledning af sin runde fødselsdag, og Jytte Hilden har meldt sin ankomst til receptionen på søndag i Kalundborg.

I 1965 blev Tommy Dinesen medlem af SFs faglige Landsudvalg, Hovedbestyrelsen og senere Forretningsudvalget, og blev i 1973 indvalgt i Vestsjællands Amtsråd, i 1981 valgt til Folketinget, hvor han var ordfører for bl.a. Arbejdsmiljøet, men var i samtlige 16 år Søfarts- og Trafikpolitisk ordfører.

Den bedste tid som politiker 

Efter 16 år i folketinget besluttet Tommy Dinesen at stoppe, og han stillede i stedet op til borgmesterposten i Kalundborg i 1998, hvor partiet det år gik frem fra 1 til 4 medlemmer. Han blev dog først valgt som borgmester i 2002, hvor partiet i øvrigt voksede til 7 medlemmer.

”Tiden som borgmester fra 2002 til 2006 er nok den bedste tid som politiker, hvor kommunerne havde en størrelse, der gjorde, at de var til at overskue, og der var mulighed for at kende institutionerne og deres ansatte ved besøg og lignende,”siger Tommy Dinesen.

Ved kommunesammenlægningen i 2006 hvor Kalundborg Kommune nu også indbefattede Bjergsted, Hvidebæk, Gørlev og Høng, lykkedes det Tommy Dinesen at fastholde borgmesterposten, han fratrådte dog som borgmester, af helbredsmæssige årsager, 2 år senere, men fortsatte tiden ud i kommunalbestyrelsen. Tommy Dinesen er stadig aktiv bl.a. som formand for Beboerforeningen i Middelalderbyen, Højbyen, ligesom han er med i formandsskabet for “ Nej til motorvej på Røsnæs”.

Tommy Dinesen holder åbent hus søndag den 5. maj i Marineforeningens lokaler i Rosengade 1 i Kalundborg fra kl. 12.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0