AnnonceLuk annonce
Told razzia på Kalundborg Havn

13-01-2018

Den store lastbil scanner fra Skat var fredag aften på kontrol i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mandskab fra Skat gennemførte fredag aften en told kontrol af containere på Kalundborg Havn. Den ene af landets store lastbilscannere var med i kontrollen.

Mens det meste af familien Danmark fredag aften sad bænket foran fjernsynet, rykkede toldere ind på containerterminalen på Kalundborg Havn med små 10 mand, narkohunde og en stor scanner som kan scanne en hel lastbil eller container på ingen tid.

”Der er blot tale om en helt almindelig rutinekontrol. Vi har en liste over de containere som containerskibet der lige er kommet ind, har med, der har vi pillet fem containere ud til kontrol. De er alle fem blevet scannet og vi har fysisk været inde i to af containerne, men der er ikke fundet noget mistænkeligt”, fortæller den ene af tolderne på Kalundborg Havn, fredag aften.

Der findes to af de avancerede lastbilscannere i landet, den ene er hjemmehørende i Nørre Alslev, den anden i Århus, og det var den scanneren fra Århus som fredag aften var i Kalundborg.

Den store scanner udfører en komplet scanning af en lastbil eller container på blot fem minutter og gør det muligt for tolderne at kontrollere mange enheder på kort tid.

Omkring klokken 21 forlod toldere og narkohunde igen Kalundborg Havn.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0