AnnonceLuk annonce
Tømmerup Skole har også fundet ny bakterieart

29-01-2019

Clara Ulrikkenborg Andersen og Cisse Trøstrup Darre’ fra 6.kl. er ude for at lede efter bakterier i området omkring Tømmerup Skole.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går skrev TV-Kalundborg om, at Skolen På Herredsåsen havde fundet to nye bakteriearter, da de var med et forskningsprojekt, men faktisk har også Tømmerup Skole fundet en helt ny bakterieart i samme projekt.

Der er fundet hele ti nye bakteriearter i forbindelse med det naturvidenskabelige grundforskningsprojekt om sunde bakterier ved navn Masseeksperiment 2018 ”Jagten på de gode bakterier”, og hele tre af de nye arter er altså fundet i Kalundborg, da også Tømmerup Skole har fundet en ny bakterieart.

5. og 6. klasse på Tømmerup Skole i Kalundborg var med i projektet, og Aksel Schmidt Rasmussen og Cecilie Dahl Olsen fra 6. klasse fandt altså en helt ny bakterieart i skolens egen baghave. Ifølge naturfagslærer på Tømmerup Skole, Marie Neble, har det i øvrigt været både meget spændende og lærerigt for lærere såvel som for elever at være med i projektet.

”Børnene har været meget optaget af det, og har også fået rigtig meget fagligt ud af det. Projektet var godt tilrettelagt, og eleverne følte sig som forskere med deres pipetter, falconrør osv. Forsøget førte også til mange andre gode diskussioner om, hvordan bakterier kan være både gode og dårlige,” fortæller hun, og fortsætter:

”Og det er da også sjovt, at det lykkedes, med det materiale, man har på en lille skole, at finde en ny bakterieart, og ydermere, at tre ud af de ti nye bakteriearter er finde her i Kalundborg, i Novos baghave så at sige.”

Hun fortæller også, at eleverne netop var meget opmærksomme på udelukkende at tage ting lige rundt om skolen.

”Så vi dermed dækkede vores område. Der var ikke noget med at tage grøntsager i en have langt væk,” siger Marie Neble.

Det naturvidenskabelige grundforskningsprojekt om sunde bakterier ved navn Masseeksperiment 2018 ”Jagten på de gode bakterier” er skabt i et samarbejde mellem Industriens Fond, Astra - Danmarks nationale naturfagscenter - og Novozymes for at sætte fokus på de naturvidenskabelige fag hos eleverne.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0