AnnonceLuk annonce
To unge hædret af politiet for at redde mand fra at drukne

09-11-2018

Af Jens Nielsen

En 12-årig dreng og en 19-årig ung mand er i dag blevet hædret af Midt- og Vestsjællands Politi for at redde en mand fra Druknedøden.

Midt- og Vestsjællands Politi har i dag hyldet en række modige og handlekraftige borgere, der har modtaget et diplom og en dusør.

Bland de mange borgere som modtog hæder fra politiet, var en 12-årig dreng fra Gørlev og en 19-årig mand fra Kalundborg, som begge reddede en mand fra druknedøden i Kalundborg Svømmehal.

Den 13. marts 2018 kort før kl. 17:30 besvimede en ung mand i Kalundborg svømmehal, da han dykkede efter ringe i vandet. Den 12-årig dreng stod oppe på bassinkanten og observerede, at manden ikke kom op til vandoverfladen igen, hvorefter han resolut hoppede i vandet og dykkede ned efter manden.

Da den 12-årige kom op til vandoverfladen med manden, blev han mødt af en 19-årig ung mand, som hjalp ham med at få manden op på bassinkanten.  Der var ingen vejrtrækning, så den 12-årige og den 19-årige påbegyndte straks førstehjælp ved indblæsninger og hjertemassage. Kort tid efter kom han til bevidsthed og har det godt i dag.

”Med deres unge alder taget i betragtning, så er det en helt fantastisk og ekstraordinær indsats den 12-årige og 19-årige har udført, derfor tildeles de en dusør og et diplom,” skriver Midt- og Vestsjællands Politi.

Der er ingen oplysninger om dusørens størrelse.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0