AnnonceLuk annonce
To DM-mesterskaber til seje Ju-Jutsu kæmpere

06-02-2017

De fem kæmpere fra Høng Ju-Jitsu klub kom hjem med fem medaljer – de to endda af guld!, her sammen med instruktør Birgitte Dalsgaard. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Høng Ju-Jutsu Klub er kommet hjem fra weekends DM i Bramming med hele to guldmedaljer, samt to af sølv og en af bronze.

Fem kæmpere, to dommere og en flok coaches og heppere fra Høng Ju-Jutsu Klub, drog i weekenden til Bramming her for at deltage i det årlige Danmarksmesterskab i Ju-Jitsu.

Kæmperne Christine og Jonas Nielsen, Lærke Buurmeister, Simon Dalsgaard og Miriam Blom Dieu, havde trænet seriøst for at blive klar til DM og meget var på spil for kæmperne.

Christine Nielsen, der var regerende Danmarksmester, skulle forsvare sin titel i U15. Hun kæmpede flot og vandt bl.a. undervejs i en spændende kamp, over klubkammeraten Lærke Buurmeister. De to piger kender hinandens kampstil fra klubben og ingen af dem ville give sig, så der var fart på, men Christine endte med en klar sejr. Christine måtte dog senere se sig slået af en meget rutineret kæmper fra Hillerød og har nu en titel som vice danmarksmester, og DM sølvvinder.

Lærke Buurmeister kæmpede bravt og endte med en DM bronzemedalje.

Endnu bedre gik det for Christines lillebror Jonas i U12, der i flot stil vandt alle sine kampe og stolt kunne stille sig øverst på podiet som Danmarksmester for første gang.

Miriam, der først for nyligt er begyndt at træne ”fighting”, som ju-jitsu kampsystemet kaldes, havde ingen forventninger om medalje, hun var bare lykkelig over at skulle med til DM. Hun er allerede kendt i klubberne som en pige med et stort smil og et kæmpe gå på mod. Hendes kamp iver skulle vise sig at være vigtigt for i sidste ende stod hun med en flot sølvmedalje, kun besejret af den regerende verdensmester Liva Tanzer Christiansen fra Holbæk.

For Høng Ju-Jutsu Klubs mere erfarne kæmper og regerende Danmarksmester, Simon Dalsgaard var der mere end et Danmarksmesterskab på spil. Simon kæmper for at blive udtaget til Verdensmesterskabet i U18, der skal holdes i Athen til marts, og resultatet af DM var en vigtig brik i det spil.

Simon fik en lidt skæv start og måtte kæmpe for de første sejre. I sidste kamp skulle han møde den kæmper, der havde besejret alle de andre i gruppen. Den kamp vandt Simon dog sikkert med 16-3. Så det var en lettet, men træt kæmper, der stod øverst på podiet som Danmarksmester endnu en gang. Nu vil tiden og træningen så vise, om det er nok til en VM udtagelse for kæmperen fra Høng.

Faktaboks:

I Høng Ju-.Jutsu klub, der holder til på Sæby Hallenslev Friskole, træner både børn, unge og voksne et par gange om ugen. Nogle træner bare for hyggens og motionens skyld eller for at lære selvforsvar, andre træner mere ambitiøst mod mål som mørke bælter eller flotte medaljer fra store eller små stævner. Ju-jutsu er en selvforsvarssport, der kombinerer teknikker fra både judo, aikido og karate og samler dem til teknikker, der kan bruges både til selvforsvar og til konkurrence kamp.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0