AnnonceLuk annonce
Økonomisk støtte til lokale projekter

12-06-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Bestyrelsen i LAG Midt-Nordvestsjælland kom hele paletten og geografien rundt, da den på sit sidste møde, inden sommerferien, indstillede otte lokale projekter til en samlet støtte på 1.968.123 kr. I alt var der indsendt 22 ansøgninger til et samlet støttebeløb på lige under 6 mio. kr. 

Bestyrelsen havde i alt 22 ansøgninger at vælge imellem, da den skulle udmønte en pulje på godt 2 mio. kr. i denne omgang. De to projekter, som man har valgt at støtte i Kalundborg Kommune er ’Cityforum’ samt ’Surfsøen’.

”Vi støtter bl.a. to projekter i Kalundborg Kommune, der særligt er målrettet unge mennesker. Ét i selve Kalundborg by og ét i Bregninge, hvor søen ved amfiteatret snart bliver tilført en kabelbane, så man kan dyrke forskellige former for vandsport. Det tror vi, at folk langvejsfra vil gøre brug af. Bl.a. fordi Bregninge ikke ligger langt fra Holbæk og Odsherred Kommune,” siger formand for LAG Midt-Nordvestsjælland, Flemming E. Larsen, og uddyber: 

”Vi valgte ’Surfsøen’, fordi det er et spændende initiativ, og virkelig noget for unge mennesker. Der er tale om en elektrisk bane, og ikke en speedbåd, der skal trække. Det er jo afprøvet i storbyer, men fordelen i Bregninge er, at det er et lukket område, så der er stort set altid stille vand, og der vil derfor kun være lukket, hvis der er is på vandet. Vi tror, at det har en stor fremtid. Ligesom vi i øvrigt tror, at ’Cityforum’ er fremtiden, da der her er tale om nytænkning, hvor man samtidig får sat unge mennesker i gang. Derudover understøtter vi turismen og udviklingen i bymidten. Endelig er de produkter, som de sælger i forretningen i Kordilgade fra socialøkonomiske virksomheder, og flere af dem lokale. Vi tror, at det er vigtig, at man får inddraget de unge mennesker således, at de forstår at blive en del af servicemedarbejderne i fremtiden, det bliver der behov for. Altså to spændene projekter, der er nytænkende.”

Næste ansøgningsfrist 8. september

Sidste LAG-ansøgningsrunde i år har frist den 8. september. Her vil der være ca. 2 mio. kr. på højkant til de bedste projekter. Derudover bliver der to ansøgningsrunder i 1. halvår af 2022, hvor i alt 5,5 mio. kr. skal fordeles.

Formand Flemming E. Larsen opfordrer til, at man starter i god tid, hvis man er interesseret, tager fat i LAG-koordinatorerne for sparring og via hjemmesiden og Facebook holder øje med informationsmøder. ”Det er svært at lave en god LAG-ansøgning, hvis man starter et par dage før fristens udløb,” slutter han.

  • Cityforum har modtaget 113.000 kr.
  • Surfsøen har modtaget 200.000 kr.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0