AnnonceLuk annonce
Tillykke til de første diplomingeniører

29-01-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I denne uge kunne de første studerende kalde sig færdiguddannede diplomingeniører inden for bioteknologi.

Flere ingeniørstuderende er netop blevet færdiguddannede diplomingeniører. De er de første nogensinde fra den nye bioteknologi-uddannelse på Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg. Der er dimission fredag, som dog vil foregå online grundet COVID-19 situationen. Derfor modtager de færdiguddannede diplomingeniører deres eksamensbevis på selve dagen, hvor de er færdige. 

Mange har allerede job

”Vi har brug for at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området, og derfor er vi også meget glade for, at der bliver skabt en lokal forankret pipeline af ingeniører, for vi har brug for kompetencerne, og vi ved jo, at når der er en lokal forankring, så har vi også større chancer for både at tiltrække og fastholde medarbejderne,” siger Stine Gry Roland, Senior Manager Communications & Public Affairs, Novo Nordisk, og fortsætter: ”Vi har et godt samarbejde med Absalon, vi har specialister, der underviser på studierne, vi har stillet virksomhedscases til undervisnings formål  til rådighed for de studerende, og vi stiller studiejob, praktikforløb og afsluttende projekter til rådighed. Vi er derfor glade for, at det er lykkedes, og vi har allerede tilbudt fem af de færdiguddannede ingeniører et job.”

Blandt de færdiguddannede diplomingeniører er Iben Juel Nielsen, som er født, opvokset og stadigvæk bosiddende i Kalundborg. For hende var det et bevidst valg at studere i Kalundborg.

”Den nye uddannelse i Kalundborg faldt jo meget godt i spænd med, at jeg lige stod og gerne ville videreuddanne mig nu, ellers havde jeg været nødt til at skulle til DTU i Lyngby,” fortæller Iben Juel Nielsen og fortsætter: ”Jeg kan godt lide, at det ikke er sådan et kæmpe universitet med flere hundrede mennesker, og her har det været nemt at skabe netværk i forhold til de lokale virksomheder.”

Iben Juel Nielsen har både været studentermedhjælper og i praktik hos Novozymes i Kalundborg og er nu blevet fastansat samme sted. Mikkel Nørmark Jæger fra Slagelse har også valgt at studere i Kalundborg.

”Det var et bevist valg at studere i Kalundborg, både på grund af den korte afstand til Slagelse, det var en helt ny uddannelse i Kalundborg, og så valgte jeg den internationale linje, hvor undervisningen foregår på engelsk, det betyder rigtigt meget,” fortæller Mikkel Nørmark Jæger, som har sagt ja tak til et job hos Novo Nordisk

10 ud af de 18 nyuddannede diplomingeniører har da også allerede fået job, og fire skal læse videre på kandidaten på DTU. At tallene for ansættelse i Kalundborg er så fine, er borgmester, Martin Damm (V) meget glad for, ligesom han er glad for, at det viste sig korrekt at satse på uddannelsen i sin tid.

”Det er jo pragtfuldt. Alle sagde, da vi meldte ud, at vi ville uddanne lokalt, at det var helt hen i vejret, og at uddannelserne skulle være centralt. Men vi sagde derimod, at vi kunne give noget lokalt, som de unge kunne bruge til noget, og så er det jo dejligt at erfare, at det forholdt sig således. En pæn del har allerede fået job herude, virksomhederne får kvalificeret arbejdskraft og de nyuddannede bliver således hængende i byen. Det kunne ikke være bedre,” siger en glad borgmester.

Nyt campus i Kalundborg

Der blev givet grønt lys for bioteknologi-ingeniøruddannelse i Kalundborg i 2016, og året efter begyndte de første studerende på uddannelsen. Der bliver fortsat bygget i Kalundborg, når det handler om uddannelse, og maskinmesteruddannelsen kommer også til at holde til på det nye campus, der er undervejs. Det nye campus bliver cirka 4.800 kvadratmeter og bliver opført på Stejlhøj i Kalundborg.

”Den nye diplomingeniøruddannelse har i høj grad levet op til vores forventninger, hele det samspil, der har været mellem kommune, industri og uddannelsesinstitution har fungeret rigtigt fint. Det har været en meget spændende rejse, og nu har vi en helt ny campus på vej i Kalundborg,” fortæller uddannelsesleder Kathrine Bisgaard Christensen fra Professionshøjskolen Absalon.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0