AnnonceLuk annonce
Tilbud til ensomme

24-12-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Ensomhed er ikke kun et alvorligt problem blandt ældre og unge – godt 150.000 danskere mellem 30-60 år oplever ensomhed i en grad, så deres helbred kan tage alvorlig skade. Det forsøger en forening nu at gøre noget ved.

Værket opstod i 2018 i Kalundborg, og er et tilbud til voksne, der oplever langvarig ensomhed, og som har mod på at møde andre mennesker og styrke deres netværk. Værket er opstået ud fra et ønske om at skabe et konkret og virkningsfuldt tilbud til voksne midt i livet, der savner andre mennesker i deres liv. 

Der er ganske få tilbud til målgruppen, på trods af at ensomhed kan være ødelæggende for den enkeltes livskvalitet, og er lige så skadelig for vores helbred som stress. Det er ikke let at bede om hjælp, når man er ensom. Man kan helt miste lysten til selskab og troen på, at man har noget at byde på.

”I dette brev har vi vedlagt nogle foldere, som vi håber, at man vil dele ud til mennesker, som måske kan have glæde af at komme i et trygt netværk med fokus på medmenneskelighed, samvær og træning i sociale færdigheder. Vores håb er, at det kan blive det lille skub, der ender med at være det første skridt ud af ensomhede,” fortæller Linda Larsen, der netop har overtaget lederskabet i Værket i Kalundborg.

Vil man vide mere, kontakt da Linda Larsen på kalundborg.vaerket@rodekors.dk eller via tlf.nr. 6161 9902. Værket afholdes i Røde Kors’ lokalafdelinger rundt om i landet, og understøttes af frivillige. Værket er udviklet af Mary Fonden og Røde Kors. Læs mere på rodekors.dk/værketFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0