AnnonceLuk annonce
Ny forening imod at ’flække Røsnæs’ med en motorvej

16-09-2018

Godt 100 personer var mødt op til stiftende generalforsamling i den nye forening ”Nej til motorvej gennem Røsnæs”. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De lokale beboere på Røsnæs og sommerhusejerne på halvøen tager kampen op mod planerne om at der skal etableres en motorvej gennem Røsnæshalvøen hvis der kommer en Kattegat forbindelse. Søndag var der stiftende generalforsamling i en forening imod projektet.

Udsigten til at der måske skal etableres en motorvej på langs af Røsnæs halvøen i forbindelse med en kommende Kattegat forbindelse, har fået en række modstandere af projektet til at stifte en forening.

Søndag var der indkaldt til stiftende generalforsamling, den invitation var der godt 100 personer som havde taget i mod, og var mødt op i det Maritime Aktivitetshuset på Nyby Havn.

Anders Jensen, som er sommerhusejer på Røsnæs, har stået i front for den arbejdsgruppe som står bag den nye forening, og det var da også Anders Jensen som fortalte om projektet med en Kattegat forbindelse, hvor der ifølge regeringens planer skal være en bro fra Røsnæsspidsen, over Samsø og til Århus.

”Hvis der kommer en Kattegatforbindelse vil en motorvej flække Røsnæs på langs efter den liljeføring som der foreløbigt er lagt frem, derfor stifter vi nu en forening som er modstander af projektet, vi er ikke modstander af selve Kattegat forbindelsen, men vi er modstander af at en motorvej fuldstændig vil ødelægge Røsnæs,” sagde Anders Jensen til de fremmødte.

Foreløbigt er der afsat 60 millioner kroner på finansloven til en fuld forundersøgelse.

Efter at Anders Jensen havde fortalt om projektet blev de nye vedtægter diskuteret, og der blev fundet en række personer som var villig til at stille op til bestyrelsen.

Efter en skriftlig afstemning blev det således Anders Jensen, John H. Andersen, Tommy Dinesen, John Wilken, Flemming Christensen, Susanne Jensen og Svend Åge Hansen, som udgør bestyrelsen i den nye forening, ”Nej til motorvej gennem Røsnæs”.

Bestyrelsen skal nu konstituere sig, men pilen peger nok mest på at det bliver Anders Jensen som bliver formand for den nystiftede forening.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0