AnnonceLuk annonce




Travlhed i det nye køkken – nu gælder det jul og nytår

05-11-2018

Tina Thrysøe, her sammen med datteren Karoline Thrysøe der er ansat som kok, i det nye store køkken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tina Thrysøe, indehaver af firmaet ’Fra Chili til Safran’ og forpagter af køkken og café på Dyrehøj Vingård på Røsnæs, har rigtigt travlt selv om det er blevet efterår, nu står jul og nytår for døren.

I pinsen åbnede Dyrehøj Vingård deres helt nybyggede køkken som er forpagtet af Tina Thrysøe, Kalundborg, indehaver af ’Fra Chili til Safran’. Hele sommeren har der været rigtigt travlt med besøgende på Café Dyrehøj, med servering af frokostretter og kaffe-kage. Nu er sommersæsonen slut, men der er stadig stor travlhed.

Senest har der været 95 til en lækker gourmetaften og i lørdags mødte 50 op til vildtaften hvor der bl.a. blev serveret krondyrsfilet, fasan og duer.

Jul og nytår

Næste større arrangement på vingården bliver to aftener med jule gourmet, d. 1. og 8. december, hvor menuen bl.a. består af stegt sild med syltede sennepsfrø, dild, pastinakchips og sprødt rugbrød, Pankofriteret and med syltede beder og andeglace, Confiteret svinebryst, portvinsauce med bær, sprød grønkål, persillerod vendt i brændt porre og glaseret kartofler, og så er der selvfølgelig også ost og dessert.

”De to aftener er åbne for alle, både ægteparret som vil have en god aften, eller firmaet som vil have en anden julefrokost end den helt traditionelle,” siger Tina Thrysøe.

Er man mere til den helt traditionelle julefrokost, ja så kan ’Fra Chili til Safran’ også klare det. Her leveres maden som en buffet ud af huset, en buffet hvor der kan vælges fra seks til 12 anretninger.

Mange er også allerede i gang med at forberede nytårsmenuen, også her er ’Fra Chili til Safran’ klar med en tre retters menu ud af huset, bestående af, dampet torsk med jordskokkecrem, råsyltede rødbeder, baconcrunch og marinereret grønkål, dertil hjemmebagt brød. Grillet oksefilet med selleripure, ristede svampe, smørsauteret gulerødder, pommes Anna og rødvinssauce og Cheesecake med hvidchokolade og passionsfrugt. Derudover kan leveres snack til Dronningens nytårstale og der er også mulighed for at tilkøbe en mellemret.

Når nytårsmenuen afhentes på Dyrehøj Vingård har selve butikken på vingården også åben, her er der mulighed for at købe værtindegaven.

”Vi har allerede stor interesse for nytårsmenuen, mange sommerhusgæster holder nytår på Røsnæs, og så er det dejligt nemt at købe en færdig nytårsmenu her, frem for selv at stå i køkkenet,” siger Tina Thrysøe.

Dagens Ret om mandagen

Hver mandag fra kl. 17 kan man få serveret dagens ret på Café Dyrehøj. Man kan se, hvad dagens ret er på både Dyrehøj Vingaards og Fra Chili til Safrans Facebookside. Dagens ret vil blive serveret som buffet, og i dag mandag d. 5. november, står den på hakkebøf med spejlæg. Dagens ret serveres i første omgang hver mandag frem til og med jul.

Mange muligheder

’Fra Chili til Safran’ leverer mad ud af huset hele året, og er man mindst 15 i et selskab, privat eller firma, så er der også mulighed for at holde arrangementet på Dyrehøj Vingård. Endvidere er der også mulighed for at få en kok ud i sit private hjem en lørdag aften.



Klik her for at se billeder



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0