AnnonceLuk annonce
Lyntest-center åbner i morgen

25-01-2021

Medicails Nordic har etableret lyntest-center på parkeringspladsen hos Meny i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

UPDATE: Lyntest-centret åbner først 1. februar. https://tv-kalundborg.dk/Lyntest-center-aabner-foerst-den-1-februar

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Medicals Nordic er netop ved at gøre klar ved Meny i Kalundborg, så de fra tirsdag morgen kan lynteste borgerne i Kalundborg Kommune helt gratis fra deres mobile lyntest-center.

SOS International tilbyder gratis hurtigtest i samarbejde med Danske Regioner og Charlottenlund Lægehus Medicals Nordic, og de er lige nu ved at gøre klar ved Meny i Kalundborg, så de fra tirsdag morgen kan tilbyde lyntest til borgerne i kommunen helt gratis.

”Udover vores faste testcentre tilbyder vi, i samarbejde med Meny, gratis hurtigtest ved vores mobile testcentre. Man møder op uden tidsbestilling, men skal huske det gule sundhedskort. Testene er en hurtig og præcis test, som er et afgørende værktøj i kampen mod coronavirus. SOS Internationals gratis hurtigtest er et supplement til den offentlige teststrategi. Vi tester, om en person har coronavirus i kroppen lige nu og her – med en såkaldt antigentest. På 15 minutter viser testen, om en person er smittet med coronavirus,” skriver SOS International på deres hjemmeside.

Tilbød at hjælpe

Købmand Peter Egebæk fortæller, at Medicals Nordic ledte efter et sted, hvor de kunne sætte deres vogn op, og de tilbød derfor, at man kunne sætte den op på parkeringspladsen ved deres supermarked.

”De har søgt efter plads her i byen, og vi henvendte os derfor til dem, og sagde, at vi havde den plads. Vi har plads og strøm, og de har mulighed for omklædning og toiletfaciliteter også, hvilket var, hvad de havde brug for,” fortæller Peter Egebæk, og tilføjer: "Og så kan vi jo lige så godt hjælpe, når det lader sig gøre."

Søger folk til at pode

Medicals Nordic søger folk til at pode på de forskellige teststationer, herunder også i Kalundborg. De søger både folk, der kan tage en enkelt dag i ugen eller folk, der kan varetage en fuldtidsstilling. Man kan se mere på deres hjemmeside.

Testcentret ved Meny i Kalundborg åbner fra tirsdag morgen kl. 8, og man behøver ikke booke tid, men blot møde op. Man skal dog huske sit gule sundhedskort. Der er åbent fra kl. 8 - 18 alle ugens dage.

Ét sted til test og vaccination på sigt

Søren Ole Sørensen, der er direktør med ansvar for sundhed i Kalundborg Kommune, fortæller, at man fortsat skal finde et sted til de mobile testenheder fra 1. februar, og at de gerne vil finde et sted, hvor man både kan teste og vaccinere, når den tid kommer.

”Vi vil gerne finde et sted, hvor vi også kan oprette vaccinationssted, når vaccinerne kommer, så vi kan samle det hele ét sted,” siger Søren Ole Sørensen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0