AnnonceLuk annonce
Team Glad atter forrest efter tekniske problemer

02-02-2017

Team Glad tilbage på førstepladsen. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Team Glad fra Kalundborg har kæmpet sig tilbage på 1.pladsen i det 6000 kilometer lange ørkenrally, efter tekniske problemer med bilen, men der er lang vej endnu før sejren er i hus.

Om fire dage afgøres det, hvem der vinder dette års 6.000 kilometer lange Intercontinental Rally fra Almeria i Spanien til Dakar i Senegal, og det danske Team Glad med Jacob Glad, Kalundborg, og Philip Volmer Hansen, København, har på ny kørt deres rappe QT Wildcat 500 DKR i spidsen, men det er ingen garanti for triumf.

Der er tale om et krævende ørkenrally, som slider hårdt på både personel og materiel, og der er masser af udfordringer undervejs. Situationen kan på et stakåndet øjeblik skifte fra sejr til nederlag. Men det ved Team Glad godt, så selvom der bliver gået til stålet, bliver der samtidigt faret med så megen lempe, som det er muligt uden at sætte den genvundne føring over styr - der er endnu fire dage til målet ved Lac Rose i Dakar.

Kravle tur på 60 meter høj sandklit

Team Glad lagde stærkt ud allerede fra den første dag og tog føringen i bilernes klassement. På tredjedagen kørte holdet ind i et teknisk problem og faldt tilbage på en fjerdeplads. Siden blev der på ny skruet op for tempoet og på den femte dag var den blå Wildcat på en samlet andenplads og i et skarpt opgør med det tjekkiske hold Lukasik og Rezny i Nissan Patrol.

I stedet for at oversatse fastholdt Jacob Glad og Philip Volmer Hansen med effektiv støtte fra deres supporthold presset på rivalerne.

Den ottende dag krydsede feltet grænsen til Mauretanien, og forud ventede en 533 kilometer lang specialetape med masser af sandede udfordringer.

”Det blev første gang, at vi kom til at køre med de nye BFG Goodrich All Terrain-dæk, og det blev en succes”, fastslog Jacob Glad senere - og tilføjede:

”Vi havde dagens bedste tid og var 24 minutter hurtigere end vor nærmeste konkurrent, så vi er nu kun et minut fra at generobre føringen”.

Den følgende dag bød på en 286 kilometer udfordrende etape fra Atar til Chinguetti. Selvom bilen var i topform blev den relativt korte distance alligevel en anstrengende oplevelse.

”Vi skulle bl.a. gennem en sandfyldt slugt med flere stejle stigninger, og et sted måtte vi kravle op ad en 60 meter høj sandklit for at finde vej. Flere gange måtte vi knokle med skovle og sandstiger for at få bilen fri af det bløde underlag”, lød det i den efterfølgende melding fra Jacob Glad.

Men det var besværet værd, for efter ankomsten til Chinguetti blev Team Glad noteret for dagens hurtigste tid i bilklassen, og dermed var Wildcatten igen på førstepladsen. Jacob Glad og Philip Volmer Hansen ved, at det nu gælder om at konsolidere stillingen og resten af vejen til Dakar at holde rivalerne en arms længde bag sig. De næste to dage bliver afgørende for det endelige resultat.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0