AnnonceLuk annonce
TGU giver børn fra asylcentret sved på panden

23-12-2016

Børn fra asylcentret på det gamle Kalundborg Sygehus skal nu have sved på panden. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

TGU (Tømmerup Gymnastik og Ungdomsforening) giver børn fra asylcentret sved på panden, når DGI sammen med Tømmerup gymnastik og ungdomsforening er klar med spring og gymnastik.

Onsdag og torsdag i uge 52 kommer den til at stå på forskellige former for spring og gymnastik i Tømmerup for børn og unge fra asylcentret i Kalundborg.

"Vi var slet ikke i tvivl om, at vi ville være med, da vi blev kontaktet af DGI. Jeg forestiller mig, at de her børn har en meget ensformig hverdag på centret, så nu kan vi være med til at give dem en fantastisk oplevelse", siger Trine Werth fra foreningen.

Foreningen har allerede gode erfaringer med at introducere børn og unge med anden etnisk baggrund til foreningslivet.

"Vi har hjulpet flygtningefamilier med at få børnene meldt ind, og det er så dejligt at se, hvor hurtigt de bliver en del af fællesskabet. De her børn kommer med vidt forskellige baggrunde, men de har alle fortjent at få en hverdag som alle andre børn. Vi tager imod dem med åbne arme", siger Trine Werth.

Foreningen gør en forskel

DGI er med til at koordinere aktiviteterne i uge 52, der også er en landsdækkende aktivitetsuge for flere Røde Kors centre.

"Det er dejligt, at den lokale forening tager et socialt ansvar. Tømmerup er gået til opgaven med stor gejst, så jeg er sikker på, at de deltagende børn og unge får nogle gode dage,” siger Steen Ulrik Hansen, der er konsulent fra DGI.

Lokalsamfundet bakker op

Også andre lokale kræfter har været med til at få enderne til at nå sammen i uge 52. Mange børn og unge på asylcentret manglede indendørssko for at kunne deltage.

"Sportsmaster i Kalundborg donerede 10 par sko, og til et fodboldsstævne i Raklev blev der stillet en kasse op, hvor man kunne aflevere sko. Også i Tømmerup er der en indsamling, så nu er det lykkedes at få sko til alle", siger Steen Ulrik Hansen.

Det hele foregår onsdag den 28.12 og torsdag den 29.12. i Tømmerup-hallen fra kl.10 til 14.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0