AnnonceLuk annonce
Synscenter Refsnæs vinder udbudsrunde til 18 mio. kr

21-12-2016

Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Synscenter Refnæs i Kalundborg, der er en institution for børn og unge med synsnedsættelse, har vundet opgaven med at yde landsdækkende specialrådgivning, og er således sikret 18 mio.kr. årligt de næste fire år.

Det er en glad leder og nogle glade ansatte, der befinder sig på Synscenter Refsnæs i Kalundborg lige pt. Her har man nemlig vundet en udbudsrunde om at yde landsdækkende socialrådgivning til børn og unge med synsnedsættelse, hvilket betyder, at man modtager 18 mio. kr. fra Socialstyrelsen årligt over de næste fire år.

”Vi er meget glade, men det er jo som sådan ikke helt nyt for os, da vi har fået penge for Socialstyrelsen før. Men nu var der pludselig andre, der også bød ind på opgaven, og det gjorde selvfølgelig, at vi ikke vidste, om vi ville få pengene fortsat. Dog har vi hidtil kun haft en kontrakt med Socialstyrelsen for et år ad gangen, hvor vi nu har en kontrakt for fire år. Det giver os nogle andre muligheder i forhold til udviklingsarbejde, og det er vi taknemmelige for” siger Kenn Steen Andersen, der er centerleder på Synscenter Refnæs.

Synscenteret blev vurderet til at have det bedste mix af kvalitet og økonomi, og vandt derfor udbudsrunden. Synscenter Refsnæs er både et nationalt videns-center og et bo- og skoletilbud. Opgaverne er bl.a. også at hjælpe kommunerne med inklusionen af de elever med et nedsat syn.

”Det er vigtigt for os at have et godt samarbejde med kommunerne. Det er jo her børnene og de unge bor, og vores arbejde er jo netop at understøtte den lokale inklusion,” siger Kenn Steen Andersen.

Synscenter Refnæs beskæftiger 109 medarbejdere, og ifølge Kenn Steen Andersen er det en stor lettelse for alle, at have vundet udbudsrunden, da synscentret tidligere har været lukningstruet og ramt af voldsomme besparelser. Synscentrets nye kontrakt træder i kraft fra 2017.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0