Svømmehal skal lukkes ned - igen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Svømmehal har, ligesom så meget andet, været lukket ned i 4 måneder grundet COVID-19. Desværre kan brugerne af svømmehallen, herunder Kalundborg Svømmeklub, se frem til endnu en nedlukning af svømmebassinerne grundet et omfattende og akut renoveringsarbejde, der vil tage ca. 4 måneder.

Lone Himmelstrup, der er chef for Vej, Ejendom og Affald i Kalundborg Kommune, er ærgerlig over, at man ikke har kunne restaurere svømmehallen under COVID-19 nedlukningen i stedet for, at det nu skal skabe problemer for svømmeklubben m.fl. Men kommunen venter stadig på byggetilladelse fra Slots- og kulturstyrelsen, og man kan ikke gå i gang førend bl.a. denne tilladelse foreligger. Tidligere har man meddelt, at anlægsarbejdet forventes påbegyndt i juni 2021 og afsluttet i september 2021.

”Slots- og Kulturstyrelsen skal godkende byggeprojektet, og vi har endnu ikke hørt fra dem. Vi har rykket nogle gange. De vil gerne behandle ansøgningerne i den rækkefølge, de kommer ind, og hvor mange og hvilke ansøgninger, der ligger før vores, ved jeg jo ikke. Men vi ville bestemt gerne have haft det lavet under nedlukningen,” siger Lone Himmelstrup, og fortsætter: ”Nu bruger vi lige nogle dage og ser, om vi er heldige at modtage svar fra Slots- og Kulturstyrelsen og derudover skal vi finde ud af, hvornår det kan lade sig gøre at gå i gang med byggearbejdet. Vi er bl.a. i dialog med Kalundborg Svømmeklub for at høre, hvornår det vil være smart at gå i gang. Vi skal jo også have nogle til at lave arbejdet, og vi kan ikke vente i flere år. Der har været to forskellige rådgivere på, og deres vurdering er, at det skal laves ret hurtigt. Men vi har desværre endnu ikke en tidsplan, da vi lige nu er i venteposition.”

Udvalg undrer sig

Formand for Kultur & Fritidsudvalget, Hans Munk (R), er også træt af, at det ikke har været muligt at restaurere svømmehallen, mens den alligevel var lukket ned. 

”Men sådan er det jo desværre med rigtig mange ting. Bygningen er fredet, og så kan vi intet gøre før, at vi har en tilladelse. Vi kan kun presse på for et svar. Det er meget frustrerende for især konkurrenceholdene i svømmeklubben, der kommer til at lide mest under det. Det er slet ikke optimalt og meget beklageligt, men vi kan bare, som udvalg, sidde og undre os. Vi har desværre ingen indflydelse overhovedet,” siger han.

Et år siden den første rådgivervurdering 

Formand for Kalundborg Svømmeklub, Erik Lorin Rasmussen, så også helst, at man havde fået restaureret svømmehallen, mens den alligevel var lukket grundet COVID-19, og han undrer sig over, at kommunen for et år siden fik af vide, at svømmehallen skulle restaureres relativt hurtigt grundet standen, men endnu ikke har fået tilladelse hertil.

”Jeg synes selvfølgelig, at det er rigtig ærgerligt, og det er et stort problem for både konkurrenceholdene og alle de andre børn og voksne i kommunen, der svømmer. Når det er sagt, gør alle jo, hvad de kan, og vi er i dialog med kommunen. Det bedste, der kan ske i forhold til svømmeklubben er, at svømmehallen bliver lavet hurtigst muligt. Men vi har ingen tilbagemelding fået endnu på en tidsplan,” fortæller han, og fortsætter: ”Der er gået et år siden, den første rådgiver lavede vurderingen af svømmehallen, og der er endnu ikke sket noget. Svømmeklubben har fået ødelagt en stor den af denne sæson, og nu risikerer vi, at vi også får ødelagt en stor del af næste sæson. Det er jo byens børn, der ikke lærer at svømme. Mht. konkurrenceafdelingen er vi i dialog med andre svømmeklubber om at leje vandtid i deres svømmehal, så konkurrencesvømmerne kan få lov at træne, og det ser ud til, at det bliver Holbæk.”  

Del