AnnonceLuk annonce
Sundhedscaféer klæder kronikere på til at leve livet

12-01-2017

Fire patientforeninger vil sammen med Kalundborg Kommune og Region Sjælland klæde kronisk syge og deres pårørende bedre på til at håndtere livet med en kronisk sygdom.

Med kronisk sygdom følger ofte en række bekymringer hos både den syge og dennes nærmeste. Det vil et nyt samarbejde mellem, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Lungeforeningen, Kalundborg Kommune og Region Sjælland gøre noget ved.

Fire café-arrangementer i 2017 tilbyder oplæg og erfaringsudveksling, der tager udgangspunkt i de udfordringer, livet med kronisk sygdom kan give - uanset diagnose.

To timer med fælles tema, erfaringsudveksling og individuel information

Hver sundhedscafé varer to timer. Første time byder på en oplægsholder med et særligt kendskab til det aktuelle emne. Anden time byder på informationscafé, hvor deltagerne kan få mere information og stille spørgsmål til de fire patientforeninger, personale fra ambulatorierne og kommunens sundhedsstab og Genoptrænings- og forebyggelsescenter om rådgivning - netværk - kurser - opfølgning m.m.

Første tema: Hverdagen med kronisk sygdom

Første Sundhedscafé afholdes tirsdag den 24. januar kl. 16-18 i Sundheds- og akuthuset, Kalundborg. Temaet er “Hverdagen med kronisk sygdom” med oplægsholder Marlene Højmark, der er hjertesygeplejerske.

Hun vil tage udgangspunkt i nogle af de følelser og tanker, der opstår, når man rammes af kronisk sygdom. Hendes erfaring er, at selv om man lever forskelligt med kronisk sygdom, har man typisk de samme bekymringer. Der vil være fokus på livskvalitet, aktiv selvhjælp, de pårørendes rolle og fortællingen om egen situation.

Tilmelding og mere information

Caféerne henvender sig primært til kronisk syge og deres pårørende, men alle er velkomne. Tilmelding er nødvendig, skal ske senest fredag den 20. januar til medlemmer af Hjerteforeningens bestyrelse:
Birgit Thyssen på tlf. 60 63 63 56 eller Bodil F. Jørgensen på tlf. 22 77 88 53.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0