AnnonceLuk annonce
Styr på alt til DM i pløjning ved Gørlev

24-09-2019

Den sidste weekend i oktober bliver der afholdt DM i pløjning i Gørlev. Arkivfoto: Jens Nielsen.

kontakt@tv-kalundborg.dk                                                              

Den 25. og 26. oktober arrangerer LandboUngdom Region Øst DM i pløjning, og de frivillige gør alt for at lave det bedst mulige stævne.

100 dygtige pløjere og deres traktorer og plove leverer hovedunderholdningen til DM i pløjning, og alle rundt om pløjestævnet vil give de bedste forhold for både pløjere og tilskuere. Det er i hvert fald målsætningen hos arrangørerne LandboUngdom Region Øst.

"Vi vil have styr på alle detaljer, og intet er overladt til tilfældighederne. Så tilskuerne vil helt sikkert få en god oplevelse, så det er bare at møde op. At det hele spiller på dagen er vores løn," siger Frank Keinicke Nielsen, der er formand for styregruppen bag DM i pløjning, og arbejder frivilligt.

Vil bruge erfaringer fra andre år

Pløjesporten har ligget stille på Sjælland i mange år, men nu er den ved at blive genoplivet. Førstehjælpsindsatsen blev startet i 2015, hvor Region Øst LandboUngdom sidste gang arrangerede DM i pløjning.

"Det stævne startede genoplivningen af pløjning på Sjælland. Det var et fornuftigt stævne dengang på Kragerup Gods, og det gav blod på tanden til at gøre det igen. Vi ved, vi kan løfte opgaven, og vi går efter at lave et endnu bedre stævne i år," siger Frank Keinicke Nielsen og fortsætter.

"Vi bruger erfaringerne fra 2015 og andre regioners DM-stævner, så vi kan lave det bedste stævne. Der er mange bolde i luften, og det er en stor udfordring, men vi tror på det."

Gode faciliteter

Et vigtigt parameter til et pløjestævne er bl.a., hvor det bliver afholdt, og her byder Morten Thorkilsen på rigtig gode forhold på Søgaard.

"Hele stævnet er samlet omkring én mark. I øvrigt en dejlig flad mark med fornuftig ensartet jord. Derudover laver vi plovkro i en maskinhal i det ene hjørne af marken," fortæller Frank Keinicke Nielsen, der forventer mellem 1.000 og 2.000 tilskuere, og slutter:

"Der vil være udstillere med spændende ting, man kan kigge på. I plovkroen serverer vi en lun ret og grillmad samt kaffe og kage. Ligesom vi har en bespisningsvogn, der kører rundt, så publikum ikke nødvendigvis skal gå tilbage til plovkroen for at proviantere."

Der vil være omkring 100 frivillige medhjælpere til DM i pløjning den 25. og 25. oktober på Reersøvej 1 i Gørlev.

Fakta om konkurrencepløjning

Konkurrencepløjning handler helt konkret om at pløje et felt på en mark bedst muligt. Pløjningen foregår både i stubjord og i grønjord, og i hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet. Vinderne fra DM kvalificerer sig til VM.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0