AnnonceLuk annonce
Strejke på Kalundborg Gymnasium

13-10-2016

En del elever på Kalundborg Gymnasium deltog i strejken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Store SU-demonstrationer og aflyst undervisning: Unge protesterer mod nedskæringer, også i Kalundborg blev undervisningen forstyrret.
Elever og studerende er torsdag på gaden, landet over, for at protestere mod nedskæringer i SU'en og besparelser i uddannelsessystemet. På Kalundborg Gymnasium var der en del elever som nedlagde undervisningen til middag.
En del af eleverne på Kalundborg Gymnasium valgte at blokere døren til lærerværelset med bordtennisborde, stole og andre effekter, det virkede som om at aktionen ikke var helt planlagt og det var da også kun en del af skolens elever som deltog, mens resten prøvede at passe undervisningen.

SU-nedskæringer skaber vrede
Særligt planerne om forringelser af SU'en har skabt vrede. Den danske SU er den mest generøse i Europa, og derfor ønsker regeringen at sænke den sats, som udeboende studerende på de videregående uddannelser får. Som reglerne er i dag, er beløbet på 5100 kroner efter skat, men regeringen vil sætte det ned til 4300 kroner.


Ikke alle enige i at strejke
Flere elever synes absolut ikke om måden at afbryde undervisningen på,
”Samtlige klasser (omtrent de 30) blev afbrudt af demonstrerende elever, der er lige levede sig lidt for meget ind i situationen, hvorefter de meddelte læreren i lokalet, at vedkommende skulle gå til lærerværelset. Jeg sad midt i en engelsktime da dette skete, og så var lektionen bare slut”, fortæller Magnus Nielsen fra 3. G, og fortsætter, ”Jeg synes at der er en meget ignorant reaktion på et udspil for regeringen, og jeg synes det er uacceptabelt at lade sin vrede gå udover gymnasiets undervisning, lærere og elever. Der har været for meget stemning af revolution og for lidt kommunikation om hvad der skal ske, og hvorfor. Demonstranterne opfører sig som en forkælet baby, der skal give et af sine tyve stykker legetøj væk. Skal der være strejke og demonstration, skal den ramme det rigtige sted - og det er ikke lokalt på Kalundborg gymnasium! Når man kan sabotere undervisning for elever der ikke vil demonstrere, sender man et budskab om, at nogle er mere elever end andre, og så er det lidt ironisk, at vi modtager vores SU netop fordi vi er i uddannelse og kommer i skole, og at man så vælger at afbryde undervisningen”.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0