AnnonceLuk annonce
Streetrace på lørdag

17-05-2017

Der er streetrace på Asnæsvej på lørdag. Foto:Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Borgerinitiativet og DASU (Dansk Automobil Sports Union) laver, som bekendt, igen streetrace i Kalundborg. Det første løb er på lørdag, og er altså første løb i DM i Streetrace, der foregår i Kalundborg.

På lørdag afholdes der DM i streetrace på Asnæsvej ved Asnæsværket i Kalundborg. Der er blevet afholdt streetrace i Kalundborg tidligere, men denne gang er det DM titlen, det handler om.

”Der bliver afholdt syv løb i DM i streetrace i Danmark, hvoraf de tre af dem er på Sjælland - alle tre i Kalundborg, og de fire i Jylland. Syv løb, der alle tæller til DM i streetrace,” fortæller Bent Hartvigsen fra Borgerinitiativet.

Det er Borgerinitiativet, der står for arrangementet, og DASU afvikler og har ansvar for selve løbet.

”Alt bliver bygget op i morgen derude, og det ser jo ikke ud til regn, så lige nu kører vi fuld power på det. Men bliver det regnvejr, bliver det stadig aflyst af sikkerhedsmæssige årsager,” siger Bent Hartvigsen og fortsætter:

”Vi kender endnu ikke tilmeldingslisten, altså hvor mange, der er tilmeldte, men vi ved fra sidste år, at der er en tendens til, at mange tilmelder sig meget sent. Man kan faktisk også tilmelde sig fysisk derude på location på selve dagen, men det er dyrere.”

Sidste år var der 56 biler tilmeldte til løbet, og omkring 1.500 besøgende. I år håber man på, at der vil være min. 2.000 besøgende, og gerne fuldt hus mht. tilmeldte biler, som er max. 100 biler. Kvickly står for salg af mad og drikke til løbet, men Borgerinitiativet så gerne, at der kom flere ting derud, så arrangementet blev lidt større med tiden.

”Tanken er at bygge flere ting på efterhånden, så hvis folk har nogle gode idéer til næste gang, er de velkomne til at kontakte os. På den måde kan det måske blive til et lidt større arrangement i byen, og da det jo bliver afholdt på lørdage, kunne der være gode muligheder,” siger Bent Hartvigsen.

Praktisk info:

Første løb i Kalundborg bliver altså afholdt på lørdag den 20.maj, derefter lørdag den 8.juli og endelig lørdag den 2.september. Vejen vil være spærret lørdag den 20.maj mellem kl. 8 – 18, og man vil her blive omdirigeret til en anden vej.

Kvickly Kalundborg står for salg af mad og drikke til arrangementet. Man kan i øvrigt kontakte Bent Hartvigsen eller Jørgen Faye via legalrace4400@outlook.dk., hvis man har spørgsmål eller idéer til andre ting, der kan kobles på streetrace i Kalundborg. 

Der køres i 4 klasser

 • Klasse 1: Uden trykladning.
 • Klasse 2: Med trykladning. (turbo, kompresser og nos)
 • Klasse 3: 4 hjuls træk.
 • Klasse 4: Amerikaner

De generelle regler er:

 • Bilerne skal være indregistreret i DK. Registreringsattest skal altid kunne forevises.
 • Breakout er 7,00 sekunder
 • Der skal anvendes DOT eller E mærkede dæk.
 • Åbne biler skal være forsynet med styrtbøjle og armremme.                                                                                                      
 • Der skal minimum anvendes 3 punkts sikkerhedssele.
 • Bilen må ikke lække olie, vand eller andre væsker.
 • Godkendt hjelm skal anvendes.
 • Løse genstande fjernes eller fastspændes (eks.: værktøjskasse tages ud af bilen, batteri fastspændes)

NB. Overtrædelse af regler er bortvisningsgrund og dermed køreforbud! Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0