AnnonceLuk annonce
DM i Streetrace afholdes i Kalundborg

19-04-2017

I år afholdes der DM i Streetrace, og de tre af løbene foregår i Kalundborg. Det første den 20.maj. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

Borgerinitiativet og DASU (Dansk Automobil Sports Union) laver igen streetrace i Kalundborg. I år er det den 20. maj, og gælder denne gang DM.

Borgerinitiativet og DASU afholdte streetrace på Asnæs i Kalundborg sidste år, hvilket var en stor succes, og man har derfor besluttet at gentage succesen – denne gang bliver det dog DM titlen, der kæmpes om.

”Der bliver afholdt syv løb i DM i streetrace i Danmark, hvoraf de tre af dem er på Sjælland - alle tre i Kalundborg, og de fire i Jylland. Syv løb, der alle tæller til DM i streetrace,” fortæller Bent Hartvigsen fra Borgerinitiativet.

Det er Borgerinitiativet, der står for arrangementet, og DASU afvikler og har ansvar for selve løbet. Første løb i Kalundborg bliver afholdt lørdag den 20.maj, derefter lørdag den 8.juli og endelig lørdag den 2.september.

Sidste år var der 54 kørere, og omkring 1.500 besøgende. I år håber Borgerinitiativet på, at der kommer mindst lige så mange.

”Vi vil da gerne op på mindst 1.500 tilskuere og gerne 2.000. Nu er det jo lidt mere kendt, så mon ikke, at vi kan trække det,” siger Bent Hartvigsen, der dog understreger, at hele arrangementet, af sikkerhedshensyn, bliver aflyst, hvis det er dårligt vejr og fx regner.

Der køres i 4 klasser
Klasse 1: Uden trykladning.
Klasse 2: Med trykladning. (turbo, kompresser og nos)
Klasse 3: 4 hjuls træk.
Klasse 4: Amerikaner

De generelle regler er:

  • Bilerne skal være indregistreret i DK. Registreringsattest skal altid kunne forevises.
  • Breakout er 7,00 sekunder
  • Der skal anvendes DOT eller E mærkede dæk.
  • Åbne biler skal være forsynet med styrtbøjle og arm remme.                                                                                                          
  • Der skal minimum anvendes 3 punkts sikkerhedssele.
  • Bilen må ikke lække olie, vand eller andre væsker.
  • Godkendt hjelm skal anvendes.
  • Løse genstande fjernes eller fastspændes (eks.: værktøjskasse tages ud af bilen, batteri fastspændes).
  • NB. Overtrædelse af regler er bortvisningsgrund og dermed køreforbud!

Kvickly Kalundborg står for salg af mad og drikke til arrangementet.

Liv i Kalundborg

Bent Hartvigsen fortæller, at hele idéen er at skabe mere liv i byen, og at man måske kan arrangere noget i forlængelse af racerløbet, da det er en lørdag, det bliver afholdt.

”Det er ikke for sent at finde på noget mere, og kunne da være en god idé, hvilket vi jo i øvrigt også snakkede om sidste år. I øvrigt vil overskuddet fra racerløbet, hvis der kommer et sådan, blive givet videre til aktiviteter i byen, som vi enten selv står for eller andre måske. Det handler jo om at skabe liv i Kalundborg," siger han og fortsætter:

”Vi har en masse frivillige, der gerne vil hjælpe, men der er altid brug for flere hjælpende hænder til den slags arrangementer, så har man lyst, kan man henvende sig til mig eller Jørgen Faye via legalrace4400@outlook.dk." 

Har man lyst til at vide mere, kan man også følge med på Facebook på Legalrace 4400.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0