AnnonceLuk annonce
Stort julemarked på vingården

17-11-2019

Julemarked på Dyrehøj Vingaard. Arkivfoto Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 23. – 24. november afholder Dyrehøj Vingaard atter julemarked for store og små.

På julemarkedet lørdag den 23. og søndag den 24. november er der mere end 45 stande, og der er således noget for enhver smag. 

Det store flotte juletræ står midt på gårdspladsen, og byder velkommen med sine mange smukke julelys. I indgangen får man udleveret en billet, der samtidig fungerer som program og tilmelding til en konkurrence. I programmet er der også et lille kort over udstillingen, og man kan varme sig med et glas gløgg lige fra begyndelsen, ligesom de yngste kan muntre sig i den opstillede hoppeborg.

På julemarkedet vi der være alt lige fra pileflet, nisser og keramik til honning, smykker, tekstilkunst og meget andet. Ligesom de tidligere år er der ligeledes konkurrencer for både børn og voksne på indgangsbilletten. Der trækkes bl.a., traditionen tro, lod om tre gavekurve på indgangsbilletten. 

Julesjov for børnene

For børnene er der "find nissens kodeord" konkurrence. Nissen har gemt nogle bogstaver rundt omkring på vingården, og de skal findes. Men derudover vil julemanden også så gerne lege med børnene, og derfor er hoppeborgen fundet frem, og der er lavet et hyggeligt indendørsområde, hvor forældre og bedsteforældre kan drikke et glas gløgg, spise pølser, frikadeller m/kold kartoffelsalat eller æbleskiver og se på, at børnene hopper. Julemanden har også sin postkasse med i år, hvor børnene kan lægge deres ønskeseddel i. Derudover kan børnene pynte deres egne honninghjerter, og der er, som noget nyt, ponytrækning på gårdspladsen.

Musik og julegodter

Både lørdag og søndag spiller den lokale Ruds Vedby Garde hyggelig julemusik, og The Deerhill Christmas Singers, der er nogle af vingårdens frivillige, vil måske bryde ud i sang helt spontant, uden forudgående introduktion og guderne må vide, hvor på julemarkedet. Til stor fornøjelse for dem selv og forhåbentligt også for alle gæsterne.

Café Dyrehøj disker op med lækre flæskestegsandwich og oksekødsburgere, og der sælges hjemmelavet gløgg, som er lavet med kærlighed over flere uger. Udenfor vil der være et hyggeligt loungeområde, hvor man kan sidde og nyde mad og drikke, hvis vejret ellers tillader det. Caféen sælger naturligvis også de berømte æbleskiver samt hjemmelavede vafler. Julecaféen har til huse i festsalen. I salen er der også udstillere med trædrejning, kranse og juledekorationer. 

Derudover kan man også smage forskellige RÖS vine i butikken, der alle er delt op i temaer. Fra kl. 10 - 12 er der mousserende vine, fra kl. 12 - 14, reservevinene, og fra kl. 14 -16 er der spiritus. Vil man gerne smage mere, kan man købe smagebilletter, eller gå i caféen og få en vinmenu til sin frokost. Man kan også gå under jorden i vinbondens stemningsfulde vinkælder, og smage gårdens egne hedvine fra kl. 13 til kl. 15 begge dage, herunder også portvin. Der vil yderligere være happy hour på forskellige tidspunkter, hvor der er rabat at hente. Helt som de andre år kører destilleriet også for fuld damp begge dage, hvor der bliver fortalt om processen, og der er selvfølgelig også en smagsprøve.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0