AnnonceLuk annonce
Stort byggeprojekt i Klosterparken sendes nu i høring

27-05-2021

AP Pension ønsker at opføre otte punkthuse i den øverste del af Klosterparken. 

Af Jens Nielsen

Et flertal i kommunalbestyrelsen sagde onsdag aften ja til at sende et forslag til en ny lokalplan for Klosterparken i høring, hvor AP Pension har et ønske om at opføre otte punkthuse. Kalundborg Kommune vil nu synliggøre projektet noget mere.

Et stort ambitiøst byudviklingsprojekt inddelt i fire delområder, blev først i april præsenteret for offentligheden.

Det første projekt som sættes i gang allerede i år, bliver opførelsen af otte punkthuse nord for Kaalundkloster i den øverste del af Klosterparken.

Siden ideen om opførelsen af de otte punkthuse kom frem, har der været meget delte meninger om projektet på de sociale medier, måske fordi offentligheden ikke kender nok til projektet, det vil Kalundborg Kommune nu gøre noget ved.

”Det her er en sag som tjener at komme ud i det offentlige, så kan vi komme til at tale om det det er og ikke alt det det ikke er. Vi bør nok synliggøre det med nogle store plancher i området, og vi kunne måske lave en dag i området hvor vi kunne invitere borgerne til at se hvor der helt konkret skal bygges,” sagde borgmester Martin Damm (V) på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde.

Onsdag aften sagde et flertal i kommunalbestyrelsen så ja til at sende et forslag til en ny lokalplan for Klosterparken i høring, kun SF, Enhedslisten og Demokratisk Fællesliste stemte imod.

Intet vil forsvinde

Kritikken på de sociale medier er mest gået på, at de arrangementer som med mellemrum er i parken, vil forsvinde, men det har intet på sig.

”Når der er fest i parken, når Den 8. Himmel har sine koncerter, når gymnasiet har afslutning, og den traditionsrige dans om platanen finder sted, ja så er der jo fyldt med fest og farver, og alt der fortsætter jo ganske ufortrødent, der er intet som kommer i vejen for at det kan lade sig gøre, men det er kun få dage om året, resten af tiden ligger parken øde hen, derfor er vi ikke nervøse for at sige ja til projektet,” sagde Hanne Olesen (S) i forbindelse aftenens debat om projektet.

Gert Larsen fra Demokratisk Fællesliste stemte nej til at sende forslaget til en ny lokalplan for Klosterparken i høring.

”Demokratisk Fællesliste siger allerede nu nej til, at der skal bygges i det område. Vi vil ikke engang være med til at sende det i høring. Vi har ikke brug for mere byggeri i midtbyen efter vores mening,” sagde Gert Larsen.

Der indkaldes til borgermøde i august inden høringsperioden er slut.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0