AnnonceLuk annonce
Stort Novo Nordisk arrangement for hele familien

12-11-2018

I år er hele 850 børn og voksne tilmeldt World Diabetes Day-løbet. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den 14. november er det World Diabetes Day. Det markerer Novo Nordisk i Kalundborg igen med et arrangement for hele byen, der sætter fokus på sundhed samt forebyggelse af diabetes. Alle er velkomne, og arrangementet er gratis.

I gen i år bliver World Diabetes Day markeret i Kalundborg, hvor der traditionen tro er opsat et stort telt på Klostertorvet, hvor der foregår en lang række af aktiviteter, og så er der selvfølgelig det store World Diabetes Day-løbet, hvor der i år er hele 850 tilmeldte, det er ny rekord.

På verdensplan har ca. 415 millioner diabetes, og vi ved, at usund kost kombineret med fysisk inaktivitet er nogle af årsagerne til type 2 diabetes.

”Som verdens førende i behandlingen af diabetes, er det naturligt for Novo Nordisk at markere World Diabetes Day for at sætte fokus på den kæmpe udfordring, diabetes udgør. Samtidig vil vi som en af byens største arbejdspladser gerne være med til at skabe en positiv udvikling i Kalundborg, og det er vores håb, at vi med arrangementet på World Diabetes Day, kan være med til at inspirere til sundere kost og mere motion, der er så vigtige forudsætninger i forebyggelsen af diabetes,” siger Michael Hallgren, produktionsdirektør for Novo Nordisk Kalundborg.

Et telt fyldt med inspiration

Novo Nordisk byder alle interesserede velkommen på Klostertorvet i Kalundborg kl. 14.30 - 19.00, hvor man i samarbejde med blandt andet Kalundborg Diabetesforening, DGI, Ubberup Højskole, sundhedsplejersker fra ”Holbæk-modellen” samt Kalundborg IF Løbeklub i år har børnefamiliens mad og bevægelse i centrum.

Madpakker til de første 150 børn

De første 150 børn vil få mulighed for at lave en sund madpakke til dagen derpå med kyndig vejledning fra Ubberup Højskole. Besøgende kan få målt blodtryk og lavet risikotest, smage sund juice, møde Kalundborg Diabetesforening og tale med en sundhedsplejerske.

YouTube stjernerne Mika & Tobias besøger teltet

Mika og Tobias optræder i det store telt, og hvis du er fan, så kig forbi teltet i tidsrummet 15.30 - 16.15. Der er mulighed for at hilse på dem efter deres optræden og få taget billeder.

Løb for en god sag

Ligesom tidligere år afholder Kalundborg Idrætsforening (KIF) WDD-løbet for både børn og voksne. Det koster 20 kr. at deltage, og alle pengene går ubeskåret til Solglimt, der er et hjem for børn og unge med diabetes.

Har du ikke fået tilmeldt dig, så er det muligt at gøre dette i teltet på dagen. Voksenløbet starter kl. 16.45 og børneløbet starter kl. 16.55.

Om World Diabetes Day (WDD)

WDD markeres hvert år den 14. november verden over og det er International Diabetes Federation (IDF), der står bag. Formålet er at sætte fokus på både diabetes og de komplikationer, som ofte følger med sygdommen – samt på forebyggelse og behandlingsmuligheder. På verdensplan markerer mere end 1 million mennesker WDD i mere end 56 lande.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0