Stormøde: ”I sparker jo til folk der ligger ned"

Spørgelysten var stor til tirsdagens stormøde. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

150 borgere var tirsdag aften samlet i Kalundborghallen til stormøde omkring nedlæggelsen af 19 stillinger ved Center for Misbrug og Socialpsykiatri i Kalundborg.

Bedre Psykiatri Kalundborg havde tirsdag aften indkaldt til stormøde for at diskutere nedlæggelsen af 19 stillinger ved Center for Misbrug og Socialpsykiatri.

150 borgere mødte op til mødet, en blanding af psykisk sårbare, pårørende, personale, politikere samt medlemmer af den borgergruppe som er nedsat i forbindelse med fyringerne.

”I sparker jo til folk der ligger ned, i sparker ikke kun lidt, i sparker tænder ud, hvordan kan i sove om natten,” var bare en af mange kommentarer til Gitte Johansen (V), formand for Socialudvalget, som i mere end en time måtte stå for skud for de mange spørgsmål og kommentarer der kom fra salen. Ingen tvivl om at mange af de psykisk sårbare er vrede og frustrere over de mange nedskæringer der er sket på området, og nu forsvinder så yderligt 19 stillinger, stillinger som ifølge Gitte Johansen er for meget i forhold til de ydelser som borgerne er visiteret til.

”Kommunen visiterer nogle ydelser som borgerne er berettigede til, det gør man ud fra nogle kvalitetsstandarder. Det har vist sig at mængden af visiterede ydelser der var i januar 2016, det er den samme mængde som er i november 2017, altså det har ikke udviklet sig, men der er ansat 19 personer mere,” sagde Gitte Johansen i sin indledning, og fortsatte,

”Det er jo ikke sådan at de 19 medarbejdere ikke har lavet noget, så borgerne har fået mere end de er visiteret til, og det er jo den anden diskussion. Det der rent faktisk er blevet ydet, er det mere et billede på nutiden, det er jo en diskussion værd”.

Mange af aftenens fremmødte gav udtryk for deres frustrationer og rigtigt mange bad om ordet i den næsten halvanden time lange spørgerunde.

”Du ved jo godt at man ikke starter med taget når man bygger et hus, man starter med fundamentet, nu har i lige revet hele fundamentet væk for at finde ud af hvordan kan vi gøre det bedre, det giver sku ingen mening,” sagde Christian Ring, og Annette Sørensen havde følgende kommentar til Gitte Johansen,

”Jeg er træt af at høre at i politikere dækker under embedsværket, i følger det slavisk, er der slet ingen politikere med en mening, er der ingen som stiller spørgsmål om noget som helst. I burde fyre hele embedsværket for der er overhovedet ingen overensstemmelse mellem det du får oplyst, og det vi siger ude i samfundet. Kan du leve med det som politiker”.

Efter rigtigt mange kommentarer og spørgsmål fra forsamlingen blev det for meget for en kvinde som med tårer i øjnene stormede ud af lokalet.

Jeg er simpelthen nød til at gå. Jeg aner ikke hvad jeg gør ved dig hvis jeg bliver, sagde hun

De 19 afskedigelser samt fremtiden på misbrug og socialpsykiatri området skal diskuteres af kommunalbestyrelsen på et planseminar torsdag og fredag i denne uge, hvor Social- og Sundhedsudvalget har bedt om en redegørelse fra forvaltningen for hvad der er sket i forhold til at ansætte 19 medarbejdere mere end der er visiteret til.

Bjarne Rose Pedersen, formand for Bedre Psykiatri Kalundborg, rundede aftenen af med følgende kommentar,

”Der er plads til forbedring, meget forbedring, og som jeg sagde sidst vi var sammen Gitte, det her det stopper ikke, vi følger jer, vi jagter jer, og vi kommer efter jer”.

Del