AnnonceLuk annonce
Store mængder nedbør giver problemer

19-03-2019

Et stort område for enden af Bymarken i Jerslev er oversvømmet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den megen nedbør der er faldet i marts, giver problemer flere steder i landet, også i Kalundborg Kommune, hvor Vestsjællands Brandvæsen i dag blev sendt ud med pumperne for at hjælpe Kalundborg Forsyning.

Marts 2019 skriver sig ind i dansk vejrhistorie som den vådeste af sin slags, siden nedbørsmålingerne begyndte for 146 år siden. Nedbørstal fra DMI viser, at der siden 1. marts på landsplan er faldet over 100 millimeter nedbør.

Det giver problemer flere steder, og for Kalundborg Forsyning har det specielt givet problemer med regnvandsbassiner som er løbet over sine bredder i både Jerslev og i Spangsbro.

For enden af Bymarken i Jerslev har der i mange år været et stort regnvandsbassin, og det har i flere tilfælde udfordret de beboere som er nærmeste nabo. Siden efteråret har der været rigtigt meget vand så derfor er der lavet en jordvold ind mod naboerne til regnvandsbassinet, men på grund af det våde vejr har det ikke været muligt at lave den færdig, og derfor stod vandet faretruende tæt på kanten efter weekendens kraftige regn.

Formand for grundejerforeningen i Bymarken, Mogens Buch, har flere gange påpeget problemet uden at han mener at der er taget affære, derfor ringede han til forsyningens bestyrelsesformand i søndags, og nu sker der noget.

Tirsdag morgen rykkede mandskab fra Vestsjællands Brandvæsen ud med et par kraftige pumper og begyndte at pumpe fra det oversvømmede areal for enden af Bymarken.

”Man opdager jo først at der er et problem når det er for sent, men nu prøver vi at pumpe noget vand væk til en nærliggende mose, men vi ved ikke om det har den ønskede effekt, da alt er mættet af vand i øjeblikket. Når vandet er faldet til et normalt niveau, så skal vi have fundet fejlen på det rør som vandet ellers naturligt skulle løbe ud af. Røret er mindst 50 år gammelt, så det kan være faldet sammen eller der kan være rødder fra træer som er vokset ind i røret og spærrer for gennemgang,” siger Jens Peter Johansen, tekniker hos Kalundborg Forsyning.

Mogens Buch har boet på Bymarken i 40 år, og er nærmeste nabo til regnvandsbassinet, og han er rigtigt godt træt af problemerne, men nu ser det ud til at Kalundborg Forsyning har fokus på problemet. Mogens Buch havde ellers planer om at lave en ny turistattraktion i Jerslev med udlejning af kajakker, men den forretning går nok i vasken nu.

Vandstanden i regnvandsbassinet i Spangsbro er faldet siden weekenden, så her bliver det i første omgang ikke nødvendigt at pumpe vand væk.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0