AnnonceLuk annonce
Store investeringer i veje, cykelstier og andet trafiksikkerhed.

06-11-2018

Læserbrev:

Store investeringer i veje, cykelstier og andet trafiksikkerhed

Vores hverdag hænger kun sammen, hvis vi kan transportere os rundt til arbejde, skole og fritidsaktiviteter. Dette uanset om det sker til fods, på cykel, i egen bil eller med kollektiv trafik. I de kommende fire år investerer vi massivt i forbedringer af infrastrukturen. I skrivende stund anlægges der helt nye veje og cykelstier i Kalundborg ifm. med den nye station, og meget snart begynder arbejdet med at koble Engvejskvarteret sammen med Asnæsvej.

Anlægget af nye cykelstier har vi lagt meget vægt på. Da planen for de fem store cykelstier i sin tid blev vedtaget, blev vi skudt i skoene, at de fem udvalgte strækninger var en for ambitiøs plan, og at den aldring ville kunne blive gennemført. Nu har vi vedtaget og finansieret fire af de fem cykelstier, og mon ikke vi finder penge til den sidste inden valgperioden løber ud. Indtil nu kommer der cykelstier for godt 38 mill. kr. de kommende år.

Udover cykelstierne bliver der investeret knap 20 mill. kr. i øvrig trafiksikkerhed, og et tilsvarende beløb vil blive brugt på nye veje.

De eksisterende veje, cykelstier og fortove vil i samme periode blive vedligeholdt for mindst 70 mill. kr.

I Kalundborg by er der brug for en samlet plan for trafikafviklingen, da der her opleves trængsel, og virksomhederne bygger fortsat ud. Derfor vil området i 2019 blive analyseret mhp. fremtidige investeringer.

Samlet set investerer vi mere end 150 mill. kr. de næste fire år for at forbedre infrastrukturen. Pengene skal vi ikke låne. Dem har vi allerede i kassen!

Ole Glahn (B), formand for kultur- og fritidsudvalget

Peter Jacobsen (O), 1. viceborgmester og formand for ældre- og sundhedsudvalget

Martin Damm (V), borgmesterFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0