AnnonceLuk annonce
Store indtryk på tværs af lande og kulturer

06-09-2019

Birgitte Dalsgaard fra Høng Ju-Jutsu klub er netop vendt hjem fra Korea med masser af oplevelser i bagagen. Privatfoto

Den danske Ju-jitsu dommer Birgitte Dalsgaard fra Høng Ju-Jutsu klub, deltog i denne uge i World Mastership Martial Arts Games i Chungju, Korea.

”Det var en kæmpe oplevelse at være en del af så stort et event,” fortæller Birgitte Dalsgaard, der før har dømt ved både EM og VM i Ju-Jutsu, og netop er vendt hjem til Høng efter at have deltaget i World Mastership Martial Arts Games i Chungju, Korea.

Der var deltagere fra 104 lande og 20 forskellige kampsportstyper fordelt i 9 forskellige lokaliteter.

”Dette var noget helt andet, fordi så mange folk fra hele verden var samlet om at vise deres kampsport frem. f.eks. så vi afrikanske stavkæmpere, med leopardskind, skjold og stav, der udfordrede "beltwrestling" kæmpere på den "åbne måtte", her gjaldt det bare om at få den anden i gulvet, dog uden at slå og sparke, men mere som brydning,” fortæller Birgitte Dalsgaard, og fortsætter,”Det gav en rigtig god forståelse for andre kulture og andre sport typer, at mødes med de andre. Alt foregik i en rigtig god stemning, hvor åbenhed og nysgerrighed prægede billedet. F.eks. var vi ude på tur med et par meget store gutter fra Mongoliet, der dyrkede "mongolian wrestling". De var ikke særligt gode til engelsk, men vi hørte dem mest sige "hungry, hungry" og "chicken, chicken" fordi de var konstant sultne.”

Legene var bygget op som OL, med en stor festlig åbningsceremoni med indmarch, opvisninger, taler, dans og musik. Som kulmination kom to atleter løbende ind med faklen, løb en runde og så op for at tænde den officielle ild, der brændte uden for hoved station, ligesom ved OL.

”Det fællesskab vi oplever, når vi er ude, er unikt,” fortæller Birgitte og fortsætter, ”vi dommere er som en familie, der bakker hinanden op og arbejder sammen, trods vores meget forskellige baggrunde. At stå på måtten med dommere fra Kazakstan, Columbia, USA, Thailand, Grækkenland, Brasilien, Holland mv.  giver bare et særligt sammenhold. Vi er alle rejst langt, for at deltage og vi er fælles om noget der er en vigtig del af vores liv - vores sport. Så det var en følelsesladet afslutning, inden vi igen drog hjem til hver vores del af verden for at træne og undervise i vores egne klubber.”

Birgitte, der også er instruktør på kampholdet i Høng Ju-Jutsu klub, bruger gerne sine erfaringer fra udlandet hjemme på holdet i Høng. Det gælder om at få eleverne på holdet til at brænde for sporten, for så bliver Ju-Jutsu til så meget mere, end bare noget man går til et par gange om ugen. Det kan blive en livsstil med venner fra andre klubber i Danmark og måske endda i hele verden.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0