AnnonceLuk annonce
God opbakning til DM i Dart for socialt udsatte

02-02-2020

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag formiddag gik godt 20 mænd og kvinder i gang med dart turnering i Værestedets Liljen lokaler i Kalundborg, hvor de indledende runder til DM i Dart for socialt udsatte blev afholdt.  

Det er Sport for LIVET, der står bag arrangementet, hvor socialt udsatte dyster i 1. runde i DM i dart. Det handler om at vinde, men det handler mest om fællesskab. Landsforeningen af Væresteder står for ”sport for LIVET”, der er Danmarks mest omfattende idrætstilbud til socialt udsatte, og i går lørdag gjaldt det altså DM i dart på værestedet Liljen i Kalundborg.

Det er Mia Svenningsen, der sammen med Landsforeningen af Væresteder har fået hele arrangementet på benene.

”I efteråret blev jeg holdleder, og nu har jeg, sammen med en anden bruger fra Liljen - og selvfølgelig i samarbejde med Landsforeningen af Væresteder, lavet det første stævne af DM i dart – det er ret vildt,” siger Mia.

Landsforeningen af Væresteder har tidligere afholdt DM i petanque og fodbold, men dart er første gang. Alle kan komme og deltage, det kræver ingen særlige forudsætninger. Vinderen fra turneringen på Værestedet Liljen går videre sammen med de andre vindere fra turneringerne på de andre væresteder, der bliver afholdt løbende. De vinder alle en 1. præmie, men dyster så om den store pokal til slut, nemlig finalen i Rødby den 7. april, hvor Danmarksmesteren i Dart for socialt udsatte skal findes. Dog er alle enige om, at den vigtigste pokal, man kan vinde, er pokalen, hvorpå der står trykt ’Fællesskabsprisen’.

”Alle kan være med, det kræver intet specielt for at deltage udover, at man har lyst. Vi afholder de indledende runder nu, og derefter inddeles man i A og B turneringer. Vinderen herfra går videre i kampen om DM titlen. Men den vigtigste pokal er stadig fællesskabsprisen, som hvert enkelt værested uddeler. Det er jo i virkeligheden, hvad det hele handler om,” siger Mia Svenningsen.

Om Landsforeningen af Væresteder

Landsforeningen af Væresteder har siden etableringen i 1998 hjulpet væresteder i hele landet med at udvikle fællesskaber og skabe positive forandringer blandt socialt udsatte. I dag er 130 væresteder og 70 boformer og idrætssociale foreninger medlemmer af Landsforeningen af Væresteder, som derigennem har kontakt til mere end 23.000 socialt udsatte borgere, der ellers er en vanskelig målgruppe at nå gennem det offentlige system. Værestedsbrugere slås med mange tunge sociale problemer som psykisk lidelse, hjemløshed, kriminalitet, gæld og manglende økonomiske ressourcer, alkohol- og stofmisbrug, omsorgssvigt, overgreb, prostitution, selvmordstruet, selvskadende adfærd og ensomhed.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0