AnnonceLuk annonce
Stor sommerfest for at fremme integrationen

29-06-2019

Godt 200 deltog i sommerfesten i Sct. Olaiparken fredag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kulturel Kvindeforening i Sct. Olaiparken samlede godt 200 børn og voksne fredag eftermiddag og aften, til en sommerfest med masser af underholdning.

Sidste år stiftede en gruppe kvinder i Sct. Olaiparken, Kulturel Kvindeforening, en forening som skulle skabe flere aktiviteter i området og samtidig være med til at fremme integrationen mellem de mange nationaliteter som bor i området.

Fredag eftermiddag og aften havde foreningen så inviteret til stor sommerfest på en af græsplænerne i Sct. Olaiparken, hvor et stort telt var opstillet. Godt 200 børn og fortrinsvis kvinder mødte op til Cirkus Olaiski, underholdning med klovnen Joey og sang fra de to talentfulde søstre Hibeh og Ajeell Hanady, som tidligere på året vandt talentkonkurrencen i Juvi klubben. Og arrangementet bød også på fællesspisning.

”Det er Richard Poulsens skyld at vi kan afholde den her sommerfest, vi har samarbejdet med ham i forbindelse med talentkonkurrencen i Juvi klubben, og da han hørte om den her sommerfest gik han videre til boligforeningens bestyrelse, om at de skulle støtte vores sommerfest, det er vi Richard meget taknemmelige for, det er vigtigt at sige, at uden Richards støtte var det her ikke blevet til noget,” fortæller Diana Said, som er med i bestyrelsen for Kulturel Kvindeforening

Richard Poulsen er formand Kalundborg Almennyttige Boligforening, som bl.a. ejer Sct. Olaiparken, og samtidig er han mangeårig leder af Juvi klubben i Kalundborg.

Alle interesserede i Sct. Olaiparken var inviteret til at deltage i sommerfesten, ligegyldig hvad nationalitet man har, og både kvinder og mænd var velkomne, men det var fortrinsvis børn og kvinder som var mødt op.

”Målet med sommerfesten er at alle kulturer skal blive mere mikset, men det er ikke noget der kommer af sig selv, og vi havde en åben invitation hvor alle er velkommen,” siger Diana Said, og fortsætter,

”Det er også vigtigt for os at få nedbrudt nogle af de mange fordomme om at kvinderne bare sidder der hjemme og ingen ting laver, omkring 95 % af de kvinder som er her i dag, er i arbejde eller studerer, og det er heller ikke farligt at bo her.”Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0