AnnonceLuk annonce
Stor interesse for at opleve havørne

24-02-2020

Havørn. Foto: Per Huniche

Af Jens Nielsen

Mange mødte op søndag på Fugledegård for at opleve bl.a. havørne til ørnens dag.

Selv om vejret ikke var det bedste, så mødte rigtigt mange op på Fugledegård ved Tissø søndag, for at deltage i arrangementet Ørnens dag.

En række folk fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) fortalte de fremmødte om de store fugle, både ved Fugledegård og i fugleskjulet ved Tissø, den friske vind hjalp til af få de store fugle på vingerne, så mange fik en stor oplevelse trods det lidt kolde og våde vejr.

Der var arrangeret guidede ture i egen bil med to lokale chauffør, som tog folk med ud på de smalle veje ved Tissø og området ved skarridsø.

”57biler (ca150 mennesker) blev listet rundt i to koloner og folk fik set 7-8 havørne, 12-15 røde glenter, 15 musvåger, 4 fjeldvåger, 11-12 tårnfalke, 10-15 ravne og 5 sølvhejer plus et hav af de normale fugle. Flere af gæsterne spurgte ind til om vi kan blive ved med at finde nye fuglearter, og faktisk manglede vi at opleve blå kærhøg-vandrefalk-spurvehøg-duehøg og kongeørn,” fortæller Per Huniche Kalundborg, som sammen med Ole Nilsson Ruds Vedby, guide de mange fugledeinteresserede rundt i området.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0