AnnonceLuk annonce




Større Gottwald-kran findes ikke i Danmark

06-05-2021

En helt ny stor mobilkran blev torsdag leveret til Kalundborg Havn. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Havn har i dag torsdag fået leveret en helt ny mobilkran af mærket Konecranes Gottwald, der producerer kraner i Tyskland. Større Gottwald-kran findes ikke i Danmark, og med en løftekapacitet på 150 tons er Kalundborg Havn fremtidssikret et godt stykke ud i fremtiden.

Specialskibet Meri, som tidligere på året flyttede havnens to mobilkraner fra Østhavnen til Ny Vesthavn, lagde onsdag aften igen til ved Ny Vesthavn, denne gang med en helt ny stor mobilkran til Kalundborg Havn på dækket.

Kalundborg Havns nye mobilkran er af mærket Gottwald GHMK 7608 skal bruges til bl.a. lastning og losning af containerskibene og hermed servicere skibsoperationerne på Ny Vesthavn sammen med havnens to nuværende mobilkraner.

Der findes ikke en større mobilkran specifikt målrettet til containeroperationer i Danmark, og med købet går Kalundborg Havn et nummer op i kranstørrelse, da havnens nuværende Gottwald-kran er en del mindre. 

Den nye Gottwald-kran har således en løftekapacitet på 150 tons mod den nuværende Gottwald-krans 100 tons løftekapacitet. Den nye har desuden en maksimum-radius på 54 meter mod den nuværende krans maksimum-radius på 51 meter. Den nye kran kan med andre ord løfte tungere byrder længere ude og vil derfor også kunne anvendes som almindelig heavy lift-kran, når den ikke lige skal anvendes som containerkran. 

Med den nye større kran fremtidssikrer Kalundborg Havn sig i forhold til, at de anløbende skibe hele tiden bliver større og bredere. Desuden er det et spørgsmål om at øge produktiviteten. 

Forøger produktiviteten

Kalundborg Havn har samtidig købt et nyt container-åg fra den hollandske producent VDL, som også er blevet leveret sammen med den nye kran. Det nye twinlift containeråg kan løfte to 20-fods containere ad gangen, og vil dermed forøge produktiviteten markant.

Kalundborg Havns nye investeringer løber op i godt 3,5 mio. Euro.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 





0