Stille og rolig kompostdag

Af Jens Nielsen

Kalundborg Kommunes genbrugspladser havde lørdag inviteret til den årlige kompostdag, hvor borgerne kan hente kompost til haven. I år var der ikke gjort så meget reklame som tidligere, grundet corona situationen.

Det fælleskommunale affaldsselskab Argo, som bl.a. driver genbrugspladserne i Kalundborg Kommune, havde lørdag inviteret til den årlige kompostdag.

Der har gennem flere år været kø til det ’sorte guld, på den årlige kompostdag, men sådan var det ikke i år, dels var vejret regnfuldt og blæsende og dels var der ikke gjort så meget reklame for kompostdagen, netop for, at der ikke skulle opstå kø på genbrugspladserne.

Genbrugspladsen på Asnæsvej i Kalundborg har hver dag kompost til udlevering, så her er der næsten aldrig kø på kompostdagen, og sådan var det heller ikke lørdag.

”Der har vel været seks eller syv biler,” fortæller medarbejderne på pladsen. I ’gamle dage’ blev der udleveret 500 tons kompost på en lørdag bare på pladsen i Kalundborg.

På genbrugspladsen i Bregninge var der mere rift om komposten, her var tre biler med trailer godt i gang med at læsse da vi kikkede forbi omkring middag.

Argo melder om god ro og orden på alle genbrugspladserne.

Søndag er der bl.a. mulighed for at afhente kompost på genbrugspladsen i Høng, og hvis der er mere tilbage på kommunens andre genbrugspladser, kan der også afhentes her.

Del