AnnonceLuk annonce
Stemningsfuld optakt til Nordisk Kulturmåned

19-03-2019

Der var udsolgt til arrangementet mandag aften. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Bibliotek var mandag aften omdannet til et stemningsfuldt og hyggeligt rum, et særligt rum som dannede rammen om optakten til Nordisk Kulturfestival i april måned.

Alle billetter var solgt til arrangementet mandag aften på Kalundborg Bibliotek, hvor personalet havde gjort det ekstra stemningsfuldt og hyggeligt med opsatte birkestammer, kun lys fra de mange levende lys, alt sammen for at markere en stemningsfuld optakt til Nordisk Kulturfestival.

De mange gæster blev ført på plads gennem de mørke gange til tonerne af Rasmus Lyberth, hvorefter Karina Pedersen fra Kalundborg Biblioteker gennemgik aftenens program, som bød på en række indlæg om Nordisk litteratur, mundtlige fortællinger og fine poetiske indslag.

”I forbindelse med Nordisk Kulturfestival så synes vi det kunne være sjovt at lave en inspirationsaften om hvad er det Nordiske og hvad kan biblioteket byde ind med i den forbindelse,” sagde biblioteksleder Jette Mygind, og fortsatte,

”Det er personalet som har lavet hele arrangementet, det er et flot arbejde de har lavet, det er fantastisk at have sådan nogle medarbejdere.”

I Pausen blev aftenens gæster forkælet med en nordisk servering af svensk blåbærsaft og birkebryg samt Slagter Jacobs fingerhapser med norsk fenalår og durocgris fra en lokal producent.

Nordiske Litteraturfestival i april

Arrangementet skal ses som en opvarmning til Nordisk Litteraturfestival. Hele april kommer nemlig til at stå i Nordens tegn, når Kalundborg Nordisk Kulturfestival byder på diverse kulturelle arrangementer, der alle tager afsæt i nordisk musik, litteratur og billedkunst. Man vil kunne opleve koncerter med skandinavisk folkemusik, færøsk inspireret kunst, foredrag om Grønland fra vikingetid til nutid, børnekoncerter med nordiske helte og udyr – og meget mere.

Ophavskvinden til idéen om at skabe en nordisk kulturfestival i Kalundborg er multikunstner og ildsjæl, Lone Wernblad. En deltagelse i Nuuk Nordic Festival i 2017 gav inspiration, og med sponsorater fra Kalundborg Kommunes Koncertpulje, Nordea afdeling Kalundborg og Dansk Artistforbund, samt et produktivt samarbejde med Kalundborg Biblioteker, Foreningen Norden, Museum Vestsjælland, Kalundborg Folkeuniversitet og Høng Lokalhistoriske Forening, er festivalen blevet en realitet. Festivalen falder også fint sammen med Foreningen Nordens 100 års jubilæum og det bliver derfor Generalsekretær Peter Jon Larsen, der holder åbningstalen d. 2. april., hvor Ghita Nørby og Lars Hanibal optræder. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0