AnnonceLuk annonce
Igangsættelse af Stejlhøj Øst

10-08-2018

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Novo Nordisk købte i maj i år omkring 100.000 m2 jord i forbindelse med det eksisterende areal ved Stejlhøj i Kalundborg, som Novo Nordisk købte i 2016, og hvor virksomheden åbnede et nyt laboratorium i 2017. Novo Nordisk har anmodet Kalundborg Kommune om, at de i samarbejde med virksomheden selv tilvejebringer kommuneplantillæg og lokalplan for en del af området Stejlhøj øst, der giver virksomheden mulighed for at udvide nord for jernbanen.

Der blev på Miljø & Trafikudvalgsmødet, torsdag, godkendt, at der indstilles til, at der udarbejdes et forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for en del af erhvervsområdet, Stejlhøj øst, så Novo Nordisk kan udvide nord for jernbanen.

Den nye del af Novo Nordisk-sitet skal indeholde muligheder for at opføre kontor-, laboratoriums-, og produktionsfaciliteter. Dog ønskede Niels Erik Danielsen (Ø), at sagen blev sendt til Kommunalbestyrelsen.

”Man starter en planproces. Der er jo ikke lokalplan på hele det område, og arbejdet påbegyndes nu. Udvalget ønsker fokus på, at de grønne områder udadtil bevares. Der skal være noget flot beplantning, når man kommer ind i byen, så det ser pænt ud. Derudover skal der selvfølgelig ses på de ønsker, som Novo har, og ligeledes skal der tages hensyn til Tømmerup Kirke og omgivelserne,”siger Jacob Beck (V), der er formand for Miljø & Teknikudvalget.

Læs også Novo Nordisk i Kalundborg udvider med 100.000 m2Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0