AnnonceLuk annonce
Statoil siger tak for en professionel indsats

01-02-2017

Både interne og externe brandfolk blev sat ind på raffinaderiet, mandag formiddag. Foto: Jens Nielsen

Statoil raffinaderiet kører normalt igen efter hændelsen mandag formiddag, stor tak til mandskabet der deltog.

Mandag, sidst på formiddagen, kunne Statoil Raffinaderiets alarm høres over det meste af byen. Alarmen skyldtes  et strømsvigt i procesanlægget, oplyser Statoil, tirsdag eftermiddag, i en pressemeddelelse.

Strømsvigtes betød at der blev slået evakueringsalarm, og den interne beredskabsorganisation  blev mobiliseret, med det formål hurtigst muligt at få kontrol på de driftsforstyrrelser, som strømsvigtet gav.

Under arbejdet med at få kontrol på procesanlægget grundet strømsvigtet, opstod der en gaslækage i raffinaderiets benzinanlæg, hvilket betød, at den kombinerede brand- og gasalarm blev slået.

Vestsjællands Brandvæsen var hurtigt til stede med flere slukningskøretøjer, som dog ikke kom i brug, da raffinaderiets eget beredskab  hurtigt fik den opståede gas sky vandmættet med egne faste vandkanoner.

Omkring tre timer efter alarmeringen blev alarmen afblæst ,og arbejdet med at få anlægget tilbage i normal drift blev påbegyndt.

Status onsdag eftermiddag er, at alle anlæg kører igen.

”Der skal lyde en stor tak for en professionel indsats fra både den interne og eksterne beredskabsorganisation, som betød, at denne hændelse hurtigt kom under kontrol, så anlægget kunne bringes tilbage i normal drift”, skriver Charlotte Balslev, kommunikationschef på Statoil-raffinaderiet, i pressemeddelelsen.

Se også - Video: Storalarm til gaslækage på StatoilFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0