AnnonceLuk annonce
Stafet For Livet aflyses eller flyttes

20-03-2020

Stafet For Livet 2019 i Kalundborg. Arkivfoto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

COVID-19 berører nu, ligesom med rigtig meget andet, også arrangementerne Stafet For Livet. Indtil videre flyttes arrangementerne i syv byer, hvoraf Kalundborg er en af dem.

Kræftens Bekæmpelse flytter syv lokale Stafet For Livet-arrangementer grundet COVID-19, også kaldet Coronavirus. Således berører det altså også Stafet For Livet, der skulle have været afholdt den 16. og 17. maj i Kalundborg. Kræftens Bekæmpelse forsøger at flytte arrangementerne til senere på sommeren, men det vides endnu ikke, hvad man vælger at gøre i Kalundborg.

”Jeg har aftalt med styregruppen, at vi ”mødes” på Skype og finder ud af, om det skal aflyses helt i år, eller udskydes til senere på året. Det, jeg ser som udfordringen ved at udskyde det til senere på året er, at alt bliver udskudt til senere på året. Derudover er der også spørgsmålet om sponsorer, de er jo også hårdt ramt lige nu. Men vi tager en snak om, hvad der er den bedste løsning, og hvad der vil gavne de cancerramte mest, og vender så tilbage, når vi har besluttet, hvad der sker med arrangementet i Kalundborg,” siger Ole Lauritzen, der er formand for styregruppen Stafet For Livet i Kalundborg.

Frivillige har knoklet

Hele året har frivillige landet over knoklet med at stable de livbekræftende Stafet For Livet-arrangementer på benene. Her samles patienter og pårørende til en 24-timers begivenhed, hvor der støttes op omkring kræftramte og pårørende, sættes fokus på kræftsagen, og samles penge ind til forskning og forebyggelse.

Sæsonen skulle have været skudt i gang i weekenden 2.-3. maj med en stafet i Ikast. Men på grund af den alvorlige situation med Coronavirus kan det på nuværende tidspunkt ikke lade sig gøre at afholde arrangementerne, hvor mange mennesker deltager.  

”Vi er virkelig kede af at måtte flytte de syv stafetter. Det er vi for de frivillige, der hvert år lægger en kæmpe arbejdsindsats for at få arrangementerne op at stå. Og det er vi for de mange patienter og pårørende, der har glædet sig til at deltage i Stafet For Livet. Men som situationen er lige nu, er det klart, at vi ikke kan gennemføre stafetterne i maj,” siger Charlotte Gerhauge, der er chef for Forening og Frivillig i Kræftens Bekæmpelse.

Det er stafetterne i Ikast, Kalundborg, Esbjerg, Glostrup, Holstebro, Odense og Skive som Kræftens Bekæmpelse har aflyst, og vil forsøge at flytte.

Forstår skuffelsen

”Stafet For Livet er et helt unikt fællesskab. Det er en begivenhed, der samler lokalsamfundet, og som betyder rigtig meget for deltagerne. Det er en anledning til at mindes mennesker, vi hver især har mistet og til at fejre og støtte, dem har eller har haft kræft. Vi har stor forståelse for, at mange frivillige kan være skuffede over, at timers forberedelse med at finde et sted til stafetten, skaffe sponsorer og deltagere ikke kan blive forløst lige nu. Vi håber, at de sammen med os vil se på, om det kan lade sig gøre at flytte de lokale arrangementer til senere på sommeren, eller finde på alternative støttebegivenheder,” siger Charlotte Gerhauge.

I juni er der ligeledes planlagt 24 stafetter, hvorvidt de kan blive afholdt som planlagt, kan ingen sige på nuværende tidspunkt.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0