AnnonceLuk annonce
Stafet For Livet er tilbage

25-01-2020

Lørdag/søndag den 16./17. maj er de rigen Stafet For Livet i Munkesøen i Kalundborg. Arkivfoto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Stafet For Livet er et døgn, hvor man ved at gå en lille eller længere tur, støtter en god sags tjeneste – nemlig Kræftens Bekæmpelse. Stafet For Livet handler om fællesskab, oplysning og indsamling i kampen mod kræft, og i år er Kalundborg med på holdet for tredje år i træk. 

Lørdag og søndag den 16./17. maj er Stafet For Livet tilbage i Munkesøen i Kalundborg, og i det døgn går eller løber forskellige hold stafet for at markere kampen mod kræft, og samtidig samle penge ind til forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende. Opbakningen har været overvældende de foregående år, og ser ikke ud til, at blive mindre i år.

Sidste år deltog ca. 600 mennesker i Stafet For Livet i Munkesøen i Kalundborg, og de samlede i alt 171.000 kr. ind mod 135.800 kr. i 2018. Der var godt 40 fightere med til Stafet For Livet i 2019, og langt de fleste af dem meddelte sidste år, at de også er med i 2020.  

Håber på god opbakning igen i år

Indtil nu har ni hold meldt sig til, men der forventes at komme mange flere deltagere.

”Vi tror da på, at der kommer mange deltagere igen i år. De andre år har opbakningen jo været rigtig god, så mon ikke det også gælder i år,” siger Rikke Meltz, der er en del af styregruppen bag Stafet For Livet Kalundborg.

Men udover de mange deltagere, der har meldt sig på banen, har også sponsorer og frivillige givet til kende, at de er med, og det betyder optimisme for projektet hos styregruppen.

”Der er allerede god gang i velvillige sponsorer, og mange frivillige har igen i år meldt sig på banen, så styregruppen er optimistisk for det kommende Stafet For Livet – både hvad angår deltagere såvel som økonomisk,” fortæller Ole Lauritzen, der er formand for styregruppen Stafet For Livet Kalundborg, og fortsætter: ”Det giver mening at gøre det her, fordi folk får noget ud af det og samtidig går pengene til et godt formål.”

Forskellige måder at samle penge ind på

Udover at man kan gå og løbe i kampen mod cancer, vil der også være forskellige aktiviteter på pladsen – både for børn og voksne.

”Vi har ikke det hele på plads endnu, men arbejder på det. Indtil nu har vi zumba på pladsen og et telt med aktiviteter for børn. Zumbaholdet fra TGU laver i øvrigt også et arrangement til fordel for Stafet For Livet den 18. april i Tømmeruphallen. Her kan man ved at tilmelde sig og deltage støtte op om kampen mod kræft,” fortæller Rikke Meltz, og fortsætter: ”Alle er meget velkomne til at lave et arrangement, hvor man via deltagergebyret kan samle penge ind."

Må også gerne bare hænge ud

Har man ikke lyst til hverken at gå eller løbe den 16./17. maj, må man også gerne kigge forbi til en kop kaffe eller en pølse fra grillen. Stafet For Livet ser gerne, at det bliver et sted, hvor man har lyst til lige at komme forbi og være med på den ene eller anden måde. 

”Vi vil gerne opfordre til, at man bare kigger forbi og siger hej, hvis man altså ikke har lyst til at deltage. Der vil være en masse aktiviteter, som vi dog endnu ikke har på plads endnu. Men kaffe og kage samt pølser fra grillen, det vil der være, og så gør vi noget ekstra ud af aktiviteter for børnene i år,” fortæller Rikke Meltz.

Stafet For Livet er en holdaktivitet. Hvor mange der er på et hold, bestemmer man selv. Man tilmelder sig, og samler på forskellige måder penge ind til bekæmpelse af kræft. Dels koster det 100 kr. at tilmelde sig som deltager, dels arbejder holdene aktivt for at skaffe sponsorer, og lave andre fundraisende aktiviteter før og under stafetten.

Er man interesseret i at høre mere om Stafet For Livet, eller har lyst til at give en hjælpende hånd, kan man tilmelde sig på hjemmesiden www.stafetforlivet.dk/kalundborg eller kontakte formand for styregruppen, Ole Lauritzen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0