AnnonceLuk annonce
Stadig pladser til Læsehundene

14-07-2020

Der er stadig pladser til Læsehundene på biblioteket i Ubby og i Høng.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Biblioteker og Læsehundene i Kalundborg Kommune hjælper børn, som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen – og der er stadig pladser at få.

Børn støder på læseudfordringer og mister tit lysten og motivationen til at læse. Kalundborg Biblioteker arbejder på at styrke børns læsefærdigheder og dannelse, samt på at give dem gode læseoplevelser. De store børn kan bl.a. være med i børnebibliotekets læseklubber og de små har mulighed for at deltage i flere højtlæsningsforløb i Ubby, Gørlev og Høng. 

Læsehunde-konceptet er ikke noget nyt i Kalundborg Kommune. Kalundborg biblioteker har kørt flere forløb igennem de sidste to år, og samarbejder med fire uddannede læsehundekonsulenter:  Louise Due sammen med hunden Schnuden, Benedicte Bjoljahn sammen med hundene Pippa og Una og Berit Plambæk sammen med hunden Berta.

Mange undersøgelser har vist, at læsning med hunde er en fantastisk måde, hvorpå man kan forbedre selvtillid og taleregenskaber. Dette fordi, det giver en mulighed for at tale højt, men uden den menneskelige ’bedømmelse’. De fleste børn har en naturlig affinitet, der giver dem mulighed for at binde sig til en hund, som de ved ikke er fordømmende, og det kan mindste den stress, som et barn normalt vil føle, når de læser højt i klasselokalet. Mange børn nyder naturligvis at læse, og har blot brug for lidt opmuntring, men hvis de har svært ved det, kan deres selvtillid hurtigt blive formindsket – og med det, deres motivation. Det sætter den destruktive cyklus i gang, hvor læseevnen ikke forbedres, og her kan en hund altså hjælpe. 

I samarbejde med Læsehundeforeningen tilbyder Kalundborg biblioteker et læseforløb af syv gange på Høng, Gørlev og Ubby Bibliotek. Tilbuddet henvender sig primært til børn i 1.- 5. klassetrin, og barnet skal have knækket læsekoden. Tilmelding forgår på Kalundborg Biblioteks hjemmeside www.kalundborgbib.dk  

Det er gratis at gå på et læsehundehold. Vil man vide mere om Læsehundeforeningen, kan man se mere her https://www.laesehunde.dk/ Der er stadig pladser til forløbet på biblioteket i Ubby og i Høng.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0