AnnonceLuk annonce
Spillereglerne skal følges

21-02-2020

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På sidste bestyrelsesmøde i Socialdemokratiet i Kalundborg meddelte bestyrelsen, at de havde valgt en ny spidskandidat, og således også ny borgmesterkandidat, for partiet til næste kommunevalg. Nuværende spids- og borgmesterkandidat, Gunver Jensen, anede intet om beslutningen, før dagen for bestyrelsesmødet, og hun er rasende.

På Socialdemokraternes bestyrelsesmøde tirsdag den 21. januar besluttede bestyrelsen, at nuværende spids- og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Kalundborg, Gunver Jensen, skulle skiftes ud med en ny – nemlig Tina Beck-Nilsson, der er nuværende bestyrelsesformand for Socialdemokratiet i Kalundborg. Gunver Jensen er rasende på bestyrelsen over måden, de har handlet på, og hun har ikke tænkt sig at træde til side. Hun stiller nemlig fortsat op som spids- og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet til kommunevalget.

Kampvalg

”For det første blev jeg simpelthen målløs, efterfølgende blev jeg rasede over at man kan finde på at gøre tingene på den måde. Man ved, at man er en bestyrelse for en masse mennesker i en demokratisk forening, og så beslutter man noget hen over hovedet på alle. Det er jeg meget vred over. Vi er demokrater, og vi plejer at opføre os som sådan. Det er helt fint, at man vil noget andet, eller at flere stiller op, men man skal bare gøre tingene på en ordentlig måde. Man kan ikke bare sige midt i det hele, at nu vil vi noget andet. Sådan kan jeg heller ikke sige. Vi har et valgprogram, og det går vi til valg på. Det er jo sådan, man arbejder – i alle partier i øvrigt. Og det lyder faktisk lidt hult, når man siger, at man gerne vil noget mere inddragelse, da det jo lige præcis er, hvad  man ikke har gjort. Jeg er valgt nu og i de næste knap to år, og så er det sådan det er. Hele balladen har fået mig til at tænke mig ekstra om, men jeg er blevet opfordret til at fortsætte af rigtig mange mennesker, og det har jeg besluttet, at jeg gør,” siger Gunver Jensen, og fortsætter:

”Den største opgave er nu, at få tingene til at køre, og få fred og ro omkring det. Vores opgave er at føre socialdemokratisk politik i vores kommune.”

Bestyrelsesformand for Socialdemokratiet i Kalundborg, Tina Beck-Nilsson, mener, at det er sundt, at der er flere, der stiller op til samme post, men vil ikke komme med de lange udtalelser, da hun ikke mener, at det gavner nogen, slet ikke partiet i Kalundborg, at man langer ud efter hinanden i diverse medier.

”Jeg vil gerne sige, at jeg altid hilser velkommen i et demokrati, at der er flere at vælge imellem. Det er længe siden, at vi har haft et kampvalg om den post, og det synes jeg er sundt, at vi nu har,” siger hun.

Spillereglerne skal følges

Også Hanne Olesen, der sidder i kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet er helt uforstående over for hele måden, tingene er blevet gjort på.

”Jeg kan godt respektere, at folk vil have forandringer, men jeg kan ikke respektere, at man ikke gør det på en ordentlig måde. En ordentlig måde er, at følge spillereglerne, og det gør man ved at inddrage den person, som har posten, i dette tilfælde Gunver, KB og selvfølgelig medlemmerne i Socialdemokratiet i Kalundborg. Vi er altså en demokratisk forening. Man skal inddrage dem alle og dermed få en proces, inden man breaker det, i stedet for al den splittelse, der er nu, ellers er sagen dødsdømt for mig at se. Som det er nu, er det ikke til, for nogen, at komme til,” siger Hanne Olesen, der sidder i kommunalbestyrelsen (S).

En lukket fest

På den kommende generalforsamling søndag den 23. februar er pressen ikke velkommen. Den beslutning er der dog heller ikke enighed om i partiet.

”Jeg vil gerne have, at pressen er med på søndag. Det er da mest reelt, at journalisterne selv hører tingene frem for, at få, højst sandsynlig, to forskellige versioner af mødet, og pressen får jo informationen i sidste ende alligevel. Det er helt klart min opfattelse,” siger Hanne Olesen.

Men Tina Beck-Nilsson, er ikke helt enig:” Jeg har ikke udtalt mig meget tidligere, fordi jeg tænker, hvad er skadeligt for partiet, og hvad er ikke. Jeg tror netop ikke, at det er gavnligt, at vi hænger hinanden ud i diverse medier, og derfor tænker jeg også, at det er en god idé ikke at have pressen med til generalforsamlingen. Der skal være et rum, hvor man kan få sagt tingene, for det har vi ikke haft mulighed for. Det er ikke fordi, pressen ikke må få det af vide, hvad der foregår, det bliver jo fortalt bagefter alligevel, men for mig handler det ikke om personlige ambitioner, men om hvad der er bedst for partiet, og det mener jeg altså ikke, at det er, at vi står og slår hinanden i hovedet på det ene medie efter det andet.”

Gunver Jensen har i øvrigt været folkevalgt socialdemokrat i 30 år. De første 16 år i daværende Hvidebæk Kommunalbestyrelse, og siden 2006 i Kalundborg Kommune.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0