AnnonceLuk annonce
Spildopmagerne stopper lørdags indsamling

01-12-2019

Brugbare ting til genbrug kan afleveres i en af de to containere som er opstillet på Genbrugsstationen på Asnæsvej i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er 53 år siden at Spildopmagerne i Kalundborg blev stiftet og startede med indsamling af salgbare ting til genbrug, den første lørdag i måneden, men d. 7. december bliver sidste gang, så er det slut.

Kalundborgs Y´s Man´s Club og Y`s Menette Club har i de mange år stået for driften af Spildopmagerne, som i dag holder til på Langagervej i Kalundborg, og det har alle årene været de uniformerede korps, dvs spejdere og FDF’er som 10 gange om året har kørt gaderne tynde for at samle de effekter ind, som borgerne har sat frem, for så hver tirsdag at blive solgt hos Spildopmagerne.

Men mængden er med årene blevet mindre og mindre, og det kan ikke længere svare sig at køre rundt for at samle ind, derfor bliver lørdag d. 7. december sidste gang at de uniformerede korps kører rundt, derefter skal borgerne i Kalundborg selv aflevere ting som kan sælges som genbrug, enten hos Spildopmagerne på Langagervej, eller i de to opstillede containere på Genbrugspladsen på Asnæsvej.

De to containere på Genbrugspladsen er åben hver dag mellem kl. 9 og 17, mens der er mulighed for at aflevere brugbare ting på Langagervej i Kalundborg, tirsdag aften, torsdag mellem kl. 9 og 11 samt lørdag formiddag kl. 9 til 11

Der er også mulighed for at få Spidopmagerne til at komme og hente sine ting, hvis man fx har møbler der skal til genbrug.

I weekenden vil det fortsat være de uniformerede korps som tømmer containerne på Genbrugspladsen, så på den måde vil en del af det frivillige arbejde stadig bestå.

Folkene bag Spildopmagerne lægger vægt på at det skal være genbrugsting som efterfølgende kan sælges, som skal stilles ind i containerne, og ikke affald som skal afleveres i de rigtige containere på Genbrugsstationen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0