AnnonceLuk annonce
Spejdernes ’Berlinmur’ faldt for 25 år siden

19-01-2020

Der var en flot æresport i anledningen af 'sølvbryllupet'. Foto: jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det Danske Spejderkorps Esbern Snare i Kalundborg havde lørdag inviteret til sølvbryllup i spejderhytten, for at fejre at det er 25 år siden at ’Berlinmuren’ faldt, og drenge og piger blev blandet med hinanden.

Der manglede egentligt kun hornmusikken, men der var en flot æresport og flaget var hejst i spejderhytten, Hestehaven i Kalundborg, da Det Danske Spejderkorps Esbern Snare havde inviteret til sølvbryllup, en invitation som op mod 60 forhenværende og nuværende spejdere tog imod og fik en festlig eftermiddag, hvor mange minder blev genopfrisket.

Spejderhytten var fra starten bygget med en væg mellem pige og drengeafdelingen, betegnet som ’Berlinmuren', men for 25 år siden blev det besluttet af væggen skulle fjernes og drenge og piger skulle være fælles om spejderaktiviteterne.

”I lyst og nød, i medgang og modgang, efter det man vel godt kan kalde en lang forlovelse, så slog pige og drenge spejderne sig sammen for 25 år siden og 'Berlinmuren' blev brækket ned, og to kød blev et,” sagde Tonny Larsen, styrelsesformand for Det Danske Spejderkorps Esbern Snare, i sin tale til de mange fremmødte.

Til sølvbryllupsdagen havde spejderne været i gemmerne og fundet en masse gammelt guld frem, dagbøger, billeder, lysbilleder og andre spændende effekter som fik minderne frem hos de mange tidligere og nuværende spejdere.

”Det var med stor protest fra pigeafdelingen at piger og drenge skulle slås sammen, men efterhånden var ønsket så stort og vi var en af de sidste under Det Danske Spejderkorps som endnu ikke var slået sammen, så vi blev enige om at lave en afstemning, og det blev så til det vi har i dag,” fortæller Henning Paggard, som var styrelsesformand da pige og drengeafdelingen blev slået sammen og ’Berlinmuren’ faldt for 25 år siden.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0