Sov i lækre hytter i den vilde natur

Fra venstre, Morten Brænholt, Jørgen og Oskar Faye midt i naturen på Birkendegård. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I øjeblikket arbejdes der på et helt nyt spændende projekt med opførelse af en række hytter midt i den vilde natur. Hytterne skal efter planen opføres ved Birkendegård og skal være med til at give gæsterne en vild naturoplevelse.

Firmaet Canopy Life ApS, med Morten Brændholt Kalundborg i spidsen, arbejder sammen med en række investorer på et helt nyt spændende projekt som ikke tidligere er set i Danmark. Danskerne skal ud i den vilde natur og overnatte i flotte hytter med toilet, bad, køkken og rigtige senge.

Gruppen bag det spændende projekt har lavet aftale med godsejer Jørgen Faye Birkendegård, om opførelse af fem hytter på pæle i naturen tæt på godset.

”Det er et projekt som henvender sig til både børnefamilien og ægteparret hvor børnene er fløjet fra reden, og som vil have en bæredygtig og spændende naturoplevelse, og planen er, at vi skal have den vilde natur tilbage, det er en stor del af projektet at opleve fx de store gamle egetræer og de store flokke af bramgæs, det er folk fra storbyerne helt vilde med,” fortæller Morten Brændholt.

I forbindelse med projektet arbejdes der også på en digital platform hvor den enkelte hytte bookes, der kan samtidig bestilles forskellige oplevelser på Kalundborgegnen og der vil blive mulighed for at bestille mad fra en lokal leverandør.

”Når man har bestilt sin hytte, så kan man klikke videre og bestille fx en rundvisning med godsejeren, en tur op i vindmøllen eller en tur til en vingård på Røsnæs, samtidig vil vi lave aftaler om levering af mad fra lokale firmaer, og måske kan der laves aftale med naturfredningsforeningen som kan komme og fortælle om naturen eller DOF som kan fortælle om fuglene i området, der er næsten ingen grænser,” siger Morten Brændholt.

Godsejer Jørgen Faye, som har jorden hvor hytterne skal ligge, fortæller, ”Ud over at det er et pilotprojekt i at lave hytter, så er det også et pilotprojekt i at få landmanden til at tænke anderledes, det bliver formidling af vores natur.”

Jørgen Fayes søn Oskar er også med i projektet, ikke mindst i den del der handler om, at få den vilde natur tilbage.

”Jeg har prikket min far på skulderen og fortalt ham om at få genoprettet den vilde natur, det er jo et emne der er på den politiske dagsorden og så vil tænketanken 'Vild’ gerne støtte op om projektet med ekspertviden og idéudvikling,” siger Oskar Faye.

”Der er et godt budskab i det her, som handler om, at her er en åbning for at man kan koble nogle forskellige interessegrupper sammen med et fælles formål for øje,” supplerer Morten Brændholt, og fortsætter,

”Vi skal have mennesker fra byerne til at komme ud og genopdag naturen, vi gik fra den i 50’erne og har ikke vendt os om siden, men nu er vi begyndt at overveje, hvad var det vi efterlod derude, det er det vi gerne vil fortælle om.”

Ideen til det ambitiøse projekt kommer fra Morten Brændholt, som til daglig er regionchef hos Hede Danmark, og Vækstfonden har allerede givet tilsagn om at støtte projektet. Faktisk mangler kun den endelige tilladelse fra Kalundborg Kommune.

”Det er et rigtigt godt projekt som er helt nyt i Danmark, så vi kikker i den kreative kasse for at hjælpe dem alt det vi kan inden for de rammer som vi må,” fortæller borgmester Martin Damm.

Fakta

De fem hytter som ønskes opført ved Birkendegård bygges på pæle, er hver på 30 kvadratmeter plus 15 kvadratmeter terrasse.

Hver hytte har eget køkken, bad og toilet, brændeovn, spisestue og en dobbeltseng. På den indbyggede hems er der også to sovepladser.

Hytterne har store vinduespartier med kik til den vilde natur.

Hele projektet skal udføres af lokale håndværkere

Del