AnnonceLuk annonce
Sommerlejr til økonomiske trængte

25-04-2020

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mange børnefamilier i Danmark har ikke råd til at komme på ferie, hvilket Red Barnet gerne vil afhjælpe med 60 lejre på landsplan i sommeren 2020. Man frygtede dog, at lejrene ville blive aflyst grundet COVID-19 situationen, men heldigvis har de netop fået tilsagn om, at flere af lejrene i hvert fald bliver til noget.

Red Barnet har øget antallet af sommerlejre markant, for der er stort behov for hjælp til udsatte familier. Den økonomiske baggrund for, at Red Barnet kan afholde de mange lejre i 2020 er, at Arbejdsmarkedets FerieFond (AFF) dækker 70% af lejrenes udgifterne. Der stilles fra AFF betingelse om, at familielejrene skal være for familier, hvor forældrene er på kontanthjælp, SU eller integrationsydelse. Lejre er for børn og unge fra økonomisk trængte hjem. For alt for mange børn i Danmark betyder skoleferie hverken rejser, sommerhusture eller udflugter. Red Barnet sender i år flere end 1.000 børn og deres forældre på sommerlejr rundt omkring i landet. Det er første gang, at Red Barnet kan holde ferie for så mange familier.

    

”I Red Barnet Kalundborg har vi påtaget os at arrangere to lejre. Den ene er en familielejr i Tisvilde, som vi arrangerer i samarbejde med Projekt Tryghed og Trivsel og Lions Club Kalundborg, men mht. til den anden ved vi endnu ikke, om den bliver til noget grundet COVID-19. Det afventer vi lige nu,” fortæller Minna Skytte, der er formand for Red Barnet Kalundborg.

Sankt Helene i Tisvilde

Sommerlejren  er planlagt til at finde sted på Ferie-og kursuscenter Sankt Helene i Tisvilde i uge 28 fra mandag den 6. juli til fredag den 10.juli. Der er plads til ti familier, alt efter familiernes størrelse. Børnene kan, som udgangspunkt, være fra 3 – 11 år. Sankt Helene er tæt på vandet, der er mange aktivitetsmuligheder på og uden for selve området, og der er masser af plads til at lege, klappe dyr og lave bålhygge. Der er ligeledes adgang til fællesrum, med mulighed for indendørs aktiviteter. Familierne vil blive indkvarteret i familielejligheder med plads til max 5, og der vil være fuld forplejning fra aftensmaden mandag til og med morgenmad fredag. Der vil være frivillige til at stå for aktiviteter i løbet af dagen.

Det er gratis for børn og familier at komme med på Red Barnets sommerlejre. Børnene får tilbuddet via kommunens socialfaglige personale (socialrådgivere, pædagoger, lærere, sundhedsplejersker). Det er fagpersonerne, der inviterer børnene med på sommerlejr, og Red Barnets frivillige overtager herefter kontakten og aktiviteterne. Deadline for at søge er 15.maj 2020. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0