AnnonceLuk annonce
Sommerhusejere til kamp mod tang på populær strand

12-06-2019

Der er rigtigt meget tang på Bjerge Sydstrand og Ornum Strand, som sommerhusejerne gerne vil have fjernet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Stranden på Bjerge Sydstrand og Ornum Strand er fyldt med tang. Nu indkalder en række sommerhusejere et møde for at stå stærkere over for Kalundborg Kommune, som ikke vil fjerne tangen.

Badestranden på Bjerge Sydstrand og Ornum Strand hører til nogle af kommunens bedste, og har ’Blå flag’ status, og på Visit Vestsjællands hjemmeside er betegnelsen ’Bjerge Sydstrand. Dejlig sandstrand med klart vand og meget børnevenlig, da der ikke er understrøm her og da sandbunden kun er let skrånende. Ved ebbe opstår der små sandøer helt inde ved strandbredden’.

Problemet er bare at store dele af den ellers dejlige badestrand er dækket af et tykt lag tang i en bredde af omkring 10 meter.

Flere sommerhusejere har flere gange henvendt sig til Kalundborg Kommune, som tilsyneladende ikke vil gøre noget ved problemet, til trods for at man gerne vil tiltrække flere turister til området og Vist Vestsjælland opfordrer til at ejerne lejer deres sommerhuse ud.

Det har nu fået en række sommerhusejere med ægteparret Chanette og Martin Oure Sørensen i spidsen, til at indkalde alle sommerhusejere på Bjerge Sydstrand til et møde søndag d. 23. juni kl. 13, ved den nu nedlagte grillbar på Osvejen.

”Vi synes det er et kæmpe problem med al den tang på stranden, og Kalundborg Kommune vil tilsyneladende ikke gøre noget, derfor indkalder vi til et møde hvor vi håber at rigtigt mange af sommerhusejerne møder op. Planen er at finde en repræsentant fra hver vej og så danne en grundejerforening, for på den måde at stå stærkere mod kommunen,” fortæller Martin Oure Sørensen.

Kalundborg Kommune fjernede tidligere tang fra stranden, men nye strikse regler omkring fjernelse af tang, gør at det kan være en udfordring at komme af med det. Hvis man flytter tangen, skal det fjernes helt fra stranden, da der ellers vil være tale om ”depot”, hvis man bare skraber det sammen i en bunke, og det er ikke lovligt. Ligeledes skal der udtages prøver for tungmetaller, inden man kan få lov at deponere det.

”Det er desværre ikke noget vi fjerner, men hvis der er en grundejerforening der virkelig vil gå ind i det, så er det klart at kommunen har en større interesse i at hjælpe til med at lave en løsning,” siger Jakob Beck Jensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune.

Gruppen bag mødet d. 23. juni, håber at rigtigt mange vil møde op for at deltage i dialogen om at få løst problemet med tang på stranden.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0