AnnonceLuk annonce
Sommerferieaktiviteter på Kalundborg Museum

29-06-2015

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

For skolerne er sommerferien netop begyndt, og på Kalundborg Museum kan man i denne uge opleve det traditionsrige silkesommerfugleværksted. Ligesom der i ugerne herefter vil være andre aktiviteter for børn på Kalundborg Museum.

Skolebørnene har netop fået ferie, og i den forbindelse har Kalundborg Museum en masse aktiviteter for børn, forældre og bedsteforældre i de kommende uger.

Med omdrejningspunkt i museets gamle morbærtræ i haven vil der tirsdag d. 30. juni og onsdag d. 1. juli kl. 11-15 være aktiviteter for bedsteforældre og deres børnebørn. I havehuset vil Ole Zethner og John Petersen vise silkelarverne frem, fortælle om silkeproduktion i hele verden og haspe silke af kokonerne. I foredragssalen kan man male silketørklæder sammen med Rie Koustrup og Irene Petersen, og i museumsgården er der mulighed for at forfriske sig med pandekager og kaffe.

Morbærtræet er unikt af sin slags i Danmark. Det er flere hundrede år gammelt, og bladene tjener som føde for  silkelarverne. På få uger vokser larverne sig fra bitte små til store tykke larver, for til sidst at forpuppe sig i kokoner. Det er kokonen, der er silken, og hasper man tråden af, inden larven når at forvandle sig til en sommerfugl, får man én lang, tynd, fin silketråd.

Silketråde er blevet fremstillet i Kina i de sidste 5000 år. Silkeproduktion og morbærtræer kom til Danmark under Christian d. 4. i 1600-tallet, og der blev oprettet 14 virksomheder i Silkegade i København, men en egentlig stor produktion er det aldrig blevet til i Danmark.

Børneaktiviteter i Korsets tegn

I ugerne 28 og 29 skifter temaet til korsridder og middelalder. Tirsdage og onsdage kl. 11-14 vil der være aktiviteter i det gamle middelalderhus i Præstegadehus. Klæd dig ud som Ingeborg eller Korsridder, gæt vægten på en ringbrynje, bag middelalderbrød og støb tinsmykker. Formidler Kathrine Brandstrup står klar til at tage imod små og store familier der vil bruge et par timer i sammen i Korsets Tegn.

Korsridderfestival 2015 – som afslutning på Esbern Snare Byfesten i uge 30 afholdes der familiedag i Højbyen kl. 10-15 søndag d. 26. juli.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0